i7 9700 ve 9700K farkı nelerdir?

K'lı versiyonların hız aşırtmasız dahi, GHz'leri biraz daha yüksek oluyor. Bunun yanında @Scorpions'un da söylediği gibi K uzantılı işlemcilere, uygun bir anakart ile hız aşırtması yapılabilir.

Son harfi K olan işlemciler, ilk harfi Z olan anakartlara takılarak hız aşırtma yapılabiliyor. B360'ın hız aşırtma desteği olmadığından K serisi işlemci almak gereksiz. Onun yerine KF serisi işlemci alarak aynı performansı daha ucuza elde edebilirsin. KF ve F serilerinde Intel HD Graphics türü iGPU'lar bulunmadığı için ucuza geliyor.

Bence Ryzen 5 3600 daha mantıklı, daha ucuza gelecek. Üstelik B450 gibi bir anakartla bile hız aşırtma yapabileceksin. Tek sıkıntısı ise stok soğutucusu. Kule tipi soğutucu alarak çözebilirsin.

9700K almak yerine 3600X tercih ederim ben olsam. 3600X'teki stok soğutucu daha iyi.

Son düzenleme:
Merhaba INTEL I7 9700-MSI RTX2060 SUPER GAMINGX-B360-A PRO-SAMSUNG 500GB-KINGSTON 16 GB - Vatan Bilgisayar
Bu sistemi almayı düşünüyorum almak mantıklı mı? Yoksa bunun yerine R5 3600 + 2060S mi alınmalıdır? 9700K'dan farkı nedir?
Arada çok fiyat farkı varsa R5 3600'ü tercih edebilirsiniz, ikisi de birbirine oldukça yakın işlemciler ve ikisi de üzmez. R5 3600 olan sistemin bu sisteme başka üstünlüğü/düşük yanları var mı?

@317678 komik olan ne i7 9700 veya 9700K daha mantıklı 3600 almaktansa?
Turbox falan canlandı aklımda ben şahsen ondan güldüm.

Ayrıca i7 her zaman iyi değildir, bu genelleme o kadar çok şeyi kapsıyor ki herkes - Doğal olarak- farklı anlayabilir. Bkz. Turbox Bkz. 9700K fiyatına 3900X

Arada çok fiyat farkı varsa R5 3600'ü tercih edebilirsiniz, ikisi de birbirine oldukça yakın işlemciler ve ikisi de üzmez. R5 3600 olan sistemin bu sisteme başka üstünlüğü/düşük yanları var mı?

Turbox falan canlandı aklımda ben şahsen ondan güldüm.

Ayrıca i7 her zaman iyi değildir, bu genelleme o kadar çok şeyi kapsıyor ki herkes - doğal olarak- farklı anlayabilir. Bkz. Turbox bkz. 9700K fiyatına 3900X.

Çok haklısın Intel ve AMD fiyat politikası çok komik bence ve insanların gözünde Intel daha kaliteliymiş gibi bir algı var madem daha kaliteli olduğunu düşünen varsa da 10. nesilden aşağı Intel işlemci alınmaz mantığa göre çünkü bu bütçe meselesi değil, neden 8 Core 16 threads AMD işlemciler Intel'den daha ucuz iken 8 Core 8 thread Intel işlemci alayım ki, 10. nesilden önce İntel ve Amd arasında Ryzen'den sonra rekabet durdu açık ara Ryzen daha iyiydi, şimdi 10. nesilde GERÇEK rekabete girdiler işlemci GÜCÜ olarak ama fiyat olarak hala İntel sömürmeye devam ediyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı