i7 9700 vs i7 10700 vs R7 3700X

Hadi son cevabım olsun yanlış yönlendiren biri olarak. X570 Godlike öneririm ben de; overclock, metal plaka, Wi-Fi, PCI-e 4.0, 3 tane M2 gibi Excel uygulamasına katkı sağlayacak şeyleri alırsınız hem hayırlı olsun. Bu arada DC sunucusunun reklam sayılmasına şaşırdım ne diyeyim YouTube neyse de.

Hocam VRM sıcaklığı önemli değilse size göre haklısınız anlıyorum sizi mesela bana göre de CPU sıcaklığı önemli değil. Kim ne yapsın sıcaklığı çalışıyorsa sorun yok. Hatta o yüzden en iyi soğutucu Intel stok soğutucu zaten. Biz komple hocam uyduruyoruz siz en iyisini biliyorsunuz.

Öncelikle uyarınız hayırlı olsun diyerek başlıyorum. Biz gidip Godlike al demiyoruz. X570 Chipsetinin en düşük anakartı bile sizin önerdiğiniz A320'den kat kat iyidir. Göz ardı et butonu, seviyorum seni.

Tartışmaya sebebiyet verdiğim için kusura bakmayın. Bir miktar pişmanlık yaşıyorum şuan konuyu açtığım için :/

Şuan benim cihazımda i7 7700 bulunuyor, arkadaşın yazmış olduğu Excel formülleri satır bazlı, farklı dosyalardan okuma işlemi yapıyor. 5-6 saniyeliğine de olsa işlemcim net şekilde 100% oranında kullanılıyor. Onda şuan i5 6400 var ve aynı işlemler dakikalarca sürebiliyor. Bunun önüne geçmem gerektiği için harcayabileceğim paranın alacağım componentlere değmesi gerekiyor. Son olarak
Gigabyte B450M-DS3H AM4 DDR4 Micro ATX Anakart ve R7 3700X düşünüyorum.

Öneriniz ve ilginiz için teşekkür ederim. Fakat anakart bütçemi zorlayacak. Yukarıda belirttiğim gibi B450M-DS3H düşünüyorum.

Hocam sizin bir suçunuz yok bazıları boş konuşup ortalığı karıştırmaya çalışıyor. Siz adam akıllı konunuzu açtınız size kimse bir şey diyemez. Şimdiden hayırlı olsun sisteminiz iyi sosyaller.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…