i7 9700K 2080 Super Sistem toplama ve overclock

TDP diye bir şey öğrendim işlemcilerin W kullanımını temsil ediyor ve 9600k ile 9700k nın TDP değeri aynı birini overclock yapabiliyorsam diğerini de yapabiliyor olmam gerek.
İkisine de OC yapabilirsin. Yani ille OC yapacağım diyorsan ve maddi anlamda kaygıların varsa i5 9600k al. OC yap o şekilde kullan. Maddi sıkıntın yoksa "Ben aldım mı en babasını alırım." diyorsan i7 9700k al. Onu alırsan OC'a gerek kalmaz. O zaten halleder üstüne düşen vazifeyi stok halde.

Ben konuyu açarken bahsettiğim parçaları almış bulunuyor teslimatını bekliyorum sadece VRM lerle ilgili söylenenler gözümü korkuttu.

Ben konuyu açarken bahsettiğim parçaları almış bulunuyor teslimatını bekliyorum sadece VRM lerle ilgili söylenenler gözümü korkuttu.
Günümüz teknoloji ürünleri en azından bilindik markalarda kaliteli ve güvenlik ön planda olacak şekilde üretiliyor genellikle. O anakartın temel amacı zaten OC yapılsın diye üretilmiş olması. İçindeki bütün materyaller buna göre dizayn ediliyor. Ben şahsen bir problem olacağını sanmıyorum ama altını çiziyorum eğer ihtiyaç yoksa ki oyun oynayacaksan yok, OC yapmana gerek yok i7 9700k'ya.

O.C mevzularından pek anlamıyorum ben non K işlemci aldığımız zaman turbo boost 4.7 Ghz gözüküyor 9700 için konuşuyorum. Güç planını yüksek performans yaptığımız zaman bu işlemci 4.5'tan aşağı pek çalışmaz ihtiyaç duyarsa 4.7 e çıkar değil mi? 9700K alırsak turbo boost 4.9 gözüküyor yani O.C yapmaz isek bu işlemci hangi frekenslar arasında çalışır? Ya da diyelim 4.5 Ghz O.C yaptık bütün çekirdeklerin sabit 4.5 dan aşağı çalışmaması anlamına mı geliyor?

Demiş Arkadaş forumda biraz araştırırken buldum. Overclock ile tüm çekirdeklerin aynı yüksek frekansta çalışmasını sağlıyoruz sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…