i7 9700K 2080 Super Sistem toplama ve overclock

Bu nasıl? Yani O.C durumlarında nasıl anlıyoruz stabil olacağını üstündeki mosfet transistörlerden tabikide nasıl bakmak gerek değelere bilmiyorum.
Bu anakart fiyatına göre iyi bir anakart. 9700K’yı bununla 5.0 GHZ yapan gördüm. VRM olarak yeterli.
Ben Gigabyte’ın BIOS’unu sevmiyorum ve stabil bulmuyorum. Overclock için MSI, Asus ve Asrock’un BIOS’u daha basit daha kullanışlı.

MSI Z390 Gaming Plus la Gigabyte ın bu modeli biraz benziyo birbirine. Uygun fiyatlı olduğu için hoşuma gitti ama mutlaka bir eksiği vardır mosfet faz falan olayları. Ama düzgün anakartlarda işlemci parası nerdeyse çok pahalı yani. Durumu kurtaran anakartlar vardır umarım diye düşünüyorum.
Bu anakart fiyatına göre iyi bir anakart. 9700K’yı bununla 5.0 GHZ yapan gördüm. VRM olarak yeterli.
Ben Gigabyte’ın BIOS’unu sevmiyorum ve stabil bulmuyorum. Overclock için MSI, Asus ve Asrock’un BIOS’u daha basit daha kullanışlı.

O zaman bu nasıl arkadaş için söylüyorum hani cebinden çok para çıkmaz. SSD termal soğutucu var diye Gigabyte'ı beğenmiştim ama. Buda aynı kabiliyette bir anakart galiba.

Merak ediyorum şimdi. Oyun oynayacaksınız ve bu işlemci BattlefieldV'te Conquest modda bile 144FPS altına düşürmüyor. Yani fazlası oluyor eksiği olmuyor. Diğer oyunlarda 200'leri zorlar. Madem sadece oyun oynayacaksın neden OC yapıp lüzumsuz yük ve ısı verip işlemcini zorluyorsun?

Merak ediyorum şimdi. Oyun oynayacaksınız ve bu işlemci BattlefieldV'te Conquest modda bile 144FPS altına düşürmüyor. Yani fazlası oluyor eksiği olmuyor. Diğer oyunlarda 200'leri zorlar. Madem sadece oyun oynayacaksın neden OC yapıp lüzumsuz yük ve ısı verip işlemcini zorluyorsun?
Söylediğim gibi ilk defa pc topluyorum tecrübesizim bu konuda. İnternetten testlere baktığımda overclock ile ciddi derecede FPS artışı elde ettiklerini gördüm ve yapmam gerekiyor diye düşündüm sonuçta uzun zamandır biriktirdiğim bir para ile alıyorum ve sonuna kadar kullanmak istiyorum harcadığım parayı. Çok yanlış yapıyor olabilirim tecrübesiz olduğum için.

@minathor7 Yok çok yanlış bir durum değil. Muhakkak FPS artışı da olur. Fakat dediğim gibi monitörün eğer 144Hz ise zaten yenileme hızına yetecek kadar FPS alabiliyorsun. 120 altına hiçbir şekilde düşmez o işlemci. Akıcılıkta bir bozulma olmaz yani... Ha eğer 60-75Hz bir monitör kullanacaksan yüksek çözünürlükte düşünme bile OC yapmayı hiç gerek yok çünkü oyun oynanacaksa eğer sistemde. İşlemciyi ve anakartı ekstradan yormaktan ötesine geçmez. İyi bir markanın normal bir Z serisi anakartını almak bu nesle uygun yeterli olacaktır. Çok fazla paralar dökmeye gerek yok. Z serisi olduğu için adamlar zaten OC yapmaya uygun tasarlıyorlar. Ha ama benim bir tavsiyem olabilir Asus bu işlerde bir tık daha güvenilir gelmiştir bana köklü ve deneyimli bir firma çünkü. Bu demek değilki diğerlerini alırsan yanar. Sadece ben deneyimlerime bakarak Asus önerebilirim.

9700K alıyorsan OC yap bence. Bu işlemciler zaten OC için tasarlanıyor, stabil voltaj ve belli bir ısının altında kaldığı sürece hiçbir sorun oluşturmaz.

OC yapmayacak insanların K serisi olmayan işlemciler ya da AMD alması daha mantıklı olur. Mesela 9700 ya da 3700X alınabilir. 9700 ve 600-700 TL'lik bir anakart yeterli olur.

9700K alıyorsan OC yap bence. Bu işlemciler zaten OC için tasarlanıyor, stabil voltaj ve belli bir ısının altında kaldığı sürece hiçbir sorun oluşturmaz.

OC yapmayacak insanların K serisi olmayan işlemciler ya da AMD alması daha mantıklı olur. Mesela 9700 ya da 3700X alınabilir. 9700 ve 600-700 TL'lik bir anakart yeterli olur.
AMD nin bütün işlemcileri O.C yapılmıyor mu? Isı sorunu baş gösterir diye mi dediniz?

Şimdi bazı adamlar var öyle işler yapıyorlar ki en güncel sistem bile adamların düşünce hızına ve işine yetişemiyor, bu durumu tenzih ederim. Şu an genel kullanıcı için konuşuyorum. K ibareli işlemcilerin alınması geleceğe yönelik sistem toplayanlar için mantıklı (eğer kullanım amacını karşılıyorsa. ), Bugün yetiyor 3 sene sonra yetmeyebilir. Yetmediği taktirde OC yapar zamana ayak uydurursunuz. Bu uçaklarda oksijen maskesi bulunması gibi. Uçakta oksijen maskesi var diye "dur şuradan bir fırt oksijen çekeyim" demeyiz genelde. Ha yaptın diye kimse seni öldürmez ama ne kadar mantıklı bunu yapmak? :D en azından bu işlemcide oyun oynayan kişi için böyle. Sen 120Hz bir monitör kullanıyorsan o işlemci sana zaten 120FPS'i verecek. 120FPS'i stabil bir şekilde aldıktan sonrası zaten gereksiz. Ben şahsen önermiyorum, özellikle geleceğe yönelik bir sistemse bu. Ha sen diyorsan "ben zaten 2 sene sonra yine en güncel sistemi toplayacağım. " O zaman tepe tepe kullanabilirsin. Fakat o işlemcinin OC yapmaya açık olması işlemcinin üzerinden standardın üstünde akım geçtiği gerçeğini değiştirmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD nin bütün işlemcileri O.C yapılmıyor mu? Isı sorunu baş gösterir diye mi dediniz?
Bildiğim kadarıyla AMD'nin güncel olan bütün işlemcilerene OC yapılabiliyor ama Intel kadar bir artış yok AMD'de. OC potansiyeli düşük.

3. nesil AMD'lerin oyun performansının Intel'in stok işlemcilerine yakın olması sebebiyle, OC yapmayı düşünmeyecek insanlar tarafından F/P nedeniyle tercih edilebilir.

OC biraz da hobi :) İşin bu boyutu da var.

TDP diye bir şey öğrendim işlemcilerin W kullanımını temsil ediyor ve 9600k ile 9700k nın TDP değeri aynı birini overclock yapabiliyorsam diğerini de yapabiliyor olmam gerek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı