i7 9700K için Anakart tavsiyesi

Great689

Kilopat
Yer
Ünye, Ordu
Daha fazla  
Öncelikle sorunum. Şu anki kullandığım anakarttan hiç ama hiç memnun değilim. Sebebi ise ne zaman bilgisayar boştaysa hoparlörümden veya kulaklığımdan cızırtı sesleri gelmesi. Mouse ile hareket ettirdiğim zaman, kasanın içinden gelen cızlama sesleri olması. İşin tuhafı oyuna girdiğimde bu sesler gidiyor. Sadece bilgisayar boştayken oluyor. Galiba akımla ilgili bir sorunu var anakartın. Önceki kullandığım anakart da böyle bir şey yoktu. Hoparlörü veya kulaklığı kasanın ön paneline taktığım da herhangi bir sorun yok. Ne zaman arka jaklara takarsam, sorun başlıyor. Böyle telefon çekmez ya, cızlama olur. Öyle bir ses geliyor. Sistemim şöyle:

İşlemci: i7-9700K LGA 1151
Soğutma: Cooler Master Masterliquid 240MM
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX RTX 2070
Anakart: Gigabyte Z390 GAMING X
Depolama: Samsung 960 Evo 500 GB M.2 SSD
Bellek: Corsair 2x8 16 GB 3000 MHz DDR4 RAM
PSU: Thermaltake 750W PSU + Kasa

Önereceğiniz anakartlar ASUS markası olursa sevinirim. Anakartı, Gigabyte almak istemiyorum. Aklımdaki anakart bu: Asus Tuf Z390M-Pro Gaming Intel Z390 Anakart Fiyatı- Vatan Bilgisayar Görüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Attığın anakartın fiyatında bulabildiğim en iyi anakart sanırım. Mosfetleri sağlam, çok yüksek frekanslara overclock yapabilirsin. Optik ses çıkışı da var. Ses kontrolcüsü de iyi. F/P olarak güzel bir anakart, istersen biraz daha bekleyip 11.11'de veya Black Friday'de daha ucuza alabilirsin. Hatta bekleme gibi şansın varsa o tarihlere yakın konunu öne çıkarmanı öneririm.

Attığın anakartın fiyatında bulabildiğim en iyi anakart sanırım. Mosfetleri sağlam, çok yüksek frekanslara overclock yapabilirsin. Optik ses çıkışı da var. Ses kontrolcüsü de iyi. F/P olarak güzel bir anakart, istersen biraz daha bekleyip 11.11'de veya Black Friday'de daha ucuza alabilirsin. Hatta bekleme gibi şansın varsa o tarihlere yakın konunu öne çıkarmanı öneririm.

İlginiz için teşekkür ederim. Attığınız anakart da 8. nesil işlemciler için yazıyor. Birde ASUS markası olursa önerileriniz çok iyi olur. Benim önerdiğim anakart sizce nasıl? Niye bu kadar ASUS takıntısı var diye sorarsanız. Önceki kullandığım, Z-170 Pro Gaming anakart gerçekten çok iyiydi.

@Great689 Z370'ler BIOS güncellemesiyle 9. nesil desteği aldılar. Güncel BIOS'la istediğini belirtmen yeterli satın alırken. TUF serisi giriş seviyesi ile orta seviyede bir yerde bana kalırsa, sırf görüntü için yapılmış gibi. Fiyatları da pek uygun değil. İlk anakartım ASUS'tu, ardından MSI'a geçtim ve MSI'ın BIOS'unu daha çok beğendim. Gerek sadelik gerek kullanışlılık açısından MSI daha iyi bence. BIOS'tan başka bir nedeni varsa yazabilirsin, aklında soru işareti kalmasın. Ayrıca giriş seviyesi Z390 almaktansa Z370 alıp orta-üst seviye anakart almak çok daha mantıklı.

Önerileriniz için çok teşekkür ederim hepinize.

Bu ürünü almaya karar verdim. Asus Tuf Z390-Pro Gaming Intel Z390 Anakart Fiyatı - Vatan Bilgisayar

Anakart da çok şey aramıyorum. Overclock yapmayacağım için bu ürünün yeterli olacağını düşünüyorum. En azından şuan ki kullandığım ve hayatımda ilk defa gördüğüm böyle anakarttan bin kat daha iyi olduğunu biliyorum. ASUS takıntım var.

Maalesef bütçe yetmedi.
@Great689 Z370'ler BIOS güncellemesiyle 9. nesil desteği aldılar. Güncel BIOS'la istediğini belirtmen yeterli satın alırken. TUF serisi giriş seviyesi ile orta seviyede bir yerde bana kalırsa, sırf görüntü için yapılmış gibi. Fiyatları da pek uygun değil. İlk anakartım ASUS'tu, ardından MSI'a geçtim ve MSI'ın BIOS'unu daha çok beğendim. Gerek sadelik gerek kullanışlılık açısından MSI daha iyi bence. BIOS'tan başka bir nedeni varsa yazabilirsin, aklında soru işareti kalmasın. Ayrıca giriş seviyesi Z390 almaktansa Z370 alıp orta-üst seviye anakart almak çok daha mantıklı.

Bilgi için teşekkür ederim. Bende ASUS' un o menüsünü beğeniyorum. MSI eminim dediğiniz gibidir. Ama ASUS' cu olduğumuz için ve bütçe de biraz TUF' a yakındı. Ona karar verdim. Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı