i7 9700K ile B serisi anakart kullanılır mı?

Altay10

Kilopat
Daha fazla  
Selam. Yaklaşık 2-3 gün önce eski anakartım olan ASUS Z390-E anakartımda işlemci değişimi yapmaya çalıştık ve eski anakartımın yaklaşık 70 pini yamuldu. Ve de doğal olarak işlemci çalışmadı açıkçası ben eski anakartım için 9.nesil olan i7 9700K yı tercih etmiştim durum böyle olunca hiç değilse değişmeden önce çalışan bilgisayarım çöp oldu ve yeni anakart arayışına girdim yakın zamanda o işlemciyi almamış olsam AMD'ye geçmeyi bir dakika düşünmezdim. Z serisi anakartların sıfırı pek yok ve açıkçası benim eski anakartımdan çirkin olan Z serisine 3500 lira vermek tamamiyle saçmalık anakartlara bakarken MSI'in B365 Mortar kartını gördüm sizce bu almaya değer mi eski bileşenlerim: i5 9400F - i7 9700K / ASUS ROG STRIX Z390-E Gaming / RTX 2070 / 16x2 GB RAM / sanırım eski anakartım tamir olma ihtimali varmış böyle bir ihtimal varsa idare etmelik olarak almak istiyorum bu anakartı.

Mortar nispeten sağlam VRM yapısına sahiptir. Kullanabilirsiniz.

Bu arada bu eski anakartın yamulan pinleri.

Mortar nispeten sağlam VRM yapısına sahiptir. Kullanabilirsiniz.

Sizce bu yaklaşık bir yıl kadar sıkıntı çıkarmadan çalışır mı?

Dosya Ekleri

• 30AA08F1-7B40-4FF8-AD5B-1593C5AE9E03.png
    30AA08F1-7B40-4FF8-AD5B-1593C5AE9E03.png
    1,1 MB · Görüntüleme: 33
@Altay10 Mortar içinse evet hocam. Diğeri içinse sağlam bir işçilik lazım.

Başka 700 800 lira bandında satılan anakartlar alınmaya değmez değil mi hocam? Sanırım onlar h serisi.

VRM olarak zayıf kalırlar.

Mortar ile sıkıntı olmaz hocam.

Peki hocam hala stokta olan önerebileceğin anakart var mı bütçe 2000 civarına kadar okeydir hocam. Eski anakartım gibi olursa artırırım bütçeyi.

Sıfır olarak Mortar mantıklı. Z390 olarak ise yurt dışı sitesinde var. İkinci el olarak ise bulunabilir. Fakat temiz bulmak lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı