1.36 v 5.0 ghz için worker 6 stopped dedi yine bunun anlamı işlemci duruyor demek dimi ne anlama geliyor ?9700K almayı düşünmüştüm ben de o aralar OC potansiyelini de araştırdım 5.0 GHZ için insanlar 1.35-1.4 V arasında stabilite yakalamıştı sanırım. 1.4’ü geçmediğin sürece sorun olacağını sanmıyorum hocam ama zaten ekran kartın 1070 TI o nedenle sen 1.37’yi geçme, yeterli olur senin için.
Dediğim gibi donanımın gayet iyi.
Soğutma, PSU, anakart, kasa hepsi tamam.
Delid de yaparsan extreme overclock da yaparsın ama gere yok. Light OC yeterli olur şimdilik.
5.0 ghz auto voltaja aldım değerleri paylaşayım işlemci 100 dereceyi gördü neredeyse 5 ghz benim için hayal olacak sanırımEn üstteki olması lazım evet FPU falan yazar. Mavi ekran almadıysan voltajı biraz daha düşürebilirsin 1.29,1.28 gibi test etmelisin. Mesela 1.27’de mavi ekran aldın 1.28 de almıyorsun diyelim. 1.28 in stabil olduğundan emin olmak için 1-2 saat çalıştır testi.
İflas ettiğini şöyle anlarsın çekirdek %0 olur evet.
Bütün çekirdekler %100 çalışıyorsa sorun yoktur.
80 derece gayet normal bir değer Prime95 için.
Bahsettiğiniz ayarlar bunlar sanırım nihai performans seçiliHocam öncelikle güç seçeneklerinin ayarlarını kontrol edin, sistem yüksek performansta olsun. İşlemci güç ayarlarından en düşük , en yüksek işlemci kullanımını yani ikisini de %100 yapın. Yine aynı hatayı alırsanız ya frekans düşürün ya da voltajı artırın.
1.37 ile de denedim 2 dk sonra worker stopped geldi işlemcilerin birinden 4.9 ghz için 1.35v deniycem şimdi stabil çalışabilirse 10 dk 1.34 1.33... bu şekilde aşağıya inicem doğrumudurHocam öncelikle güç seçeneklerinin ayarlarını kontrol edin, sistem yüksek performansta olsun. İşlemci güç ayarlarından en düşük, en yüksek işlemci kullanımını yani ikisini de %100 yapın. Yine aynı hatayı alırsanız ya frekans düşürün ya da voltajı artırın.
Evet yüksek performansı seçin. Sonra gelişmiş ayarlarsa işlemcinin en düşük be en yüksek güç ayarı var ikisini de %100 yapın. Bu sistemin her zaman en yüksek güçte çalışmasını sağlar.Bahsettiğiniz ayarlar bunlar sanırım nihai performans seçili
1.37 ile de denedim 2 dk sonra worker stopped geldi işlemcilerin birinden 4.9 ghz için 1.35v deniycem şimdi stabil çalışabilirse 10 dk 1.34 1.33... bu şekilde aşağıya inicem doğrumudur
4.8 ghz de sorunsuz çalıştı ama sessizlik güç tüketimi vb bunlardan 200 mhz için feda edemem ve 1070ti var birşey değiştirmezdi diye düşünüyorum default ayarlarda 200+fps pubg de görebiliyorum sıkıntı yok amacım işlemcimin oc potansiyelini görmekti ki vasat çıktı.zaten bunları bilerek böyle bir sistem oluşturmuştum default ayarlarda quiet a silence alıyorum fanları ses yok soluk yok makinede kullanmadığım zaman voltajıda düşürüyor açıkçası çokta hayal kırıklığı olmadı teşekkür ederim yardımın için default oc siz kullanıcam pc yi.9700K almayı düşünmüştüm ben de o aralar OC potansiyelini de araştırdım 5.0 GHZ için insanlar 1.35-1.4 V arasında stabilite yakalamıştı sanırım. 1.4’ü geçmediğin sürece sorun olacağını sanmıyorum hocam ama zaten ekran kartın 1070 TI o nedenle sen 1.37’yi geçme, yeterli olur senin için.
Dediğim gibi donanımın gayet iyi.
Soğutma, PSU, anakart, kasa hepsi tamam.
Delid de yaparsan extreme overclock da yaparsın ama gere yok. Light OC yeterli olur şimdilik.
Hocam aslında değildir sadece daha detaylı uğraşmak lazım. Benim 2-3 günümü aldı, overclock, fan düzeni, fan ayarı vs vs derken. Fanların 2 tanesi 4 pin benim kasada diğerleri 3 pin, çoğunu anakarta taktım ve işlemci sıcaklığına göre ayarladım. 50-55 dereceye kadar kasa çok sessiz, sonrasında fanlar hızlanıyor ve biraz ses yapmaya başlıyor ama zaten oyunda oluyorum o sırada be kulaklık takılı olduğu için hiçbir şey duymuyorum.Nihai performans seçince default olarak bahsettiğiniz ayarlar geliyor sanırım bu şekildeydi başından beri 1.35v 4.9 ghz 2.5 dk sonra worker stopped yine 4.8 ghz deniycem.
4.8 ghz de sorunsuz çalıştı ama sessizlik güç tüketimi vb bunlardan 200 mhz için feda edemem ve 1070ti var birşey değiştirmezdi diye düşünüyorum default ayarlarda 200+fps pubg de görebiliyorum sıkıntı yok amacım işlemcimin oc potansiyelini görmekti ki vasat çıktı.zaten bunları bilerek böyle bir sistem oluşturmuştum default ayarlarda quiet a silence alıyorum fanları ses yok soluk yok makinede kullanmadığım zaman voltajıda düşürüyor açıkçası çokta hayal kırıklığı olmadı teşekkür ederim yardımın için default oc siz kullanıcam pc yi.