i7-9700K İşlemciye Nasıl Overclock Yapılır?

15 dakika sonra 76 yı gördü. Inanilmaz pompa ve fan sesi vardi yalnız 😀
%100 çalışınca normal hocam, benim kasa da uçak motoru gibi oluyor :) Aida64’te çok sessiz.
OC yaparsan 85 leri görür o zaman. Benim 6600K Seidon 120 4.6 GHZ’da ile 83-85 arasında geziyor.
9700K ya delid yapmak lazım demek ki, delid yapılırsa 10-15 derece düşüş olur diye düşünüyorum.

Ben i5-4690K işlemcimi 4.40 GHz e çıkarttım, Turbo özelliği ile yük altında 5.50 GHz kadar çıkıyor. Auto voltaj kullanıyorum, 1.195 volt’u geçmiyor.

Ofset modu avx islemlerde cpu nun asiri isinmasini onler 9. Nesilde -2 max oc yapiliyor genelde.5.2 ghz ise avx de 5 ghz sabitler 2 ofset verirsen oyunlarin bi cogu avx kullanmadigi icin bi cok gamer kullanmiyor ofset modunu ustelik prime 95 avx testi asiri extrem bisey muhtemelen hic bir program birak avx i prime 95 in normal testi kadar bile zorlayamaz.Bide 9. Nesil islemcilerde 8 cekirdek yuksek frekanslar cok asiri isi olusuyor 270 watt uzeri guc tuketiyor 5.1 ghz de bile sen dusun.

9700K 5 GHz için en az 1.37V önerilmiş.

380452

9700K 5 GHz için en az 1.37V önerilmiş.

Eki Görüntüle 380452
Burada yazılanları birebir aynen uyguluycam sizde bir göz atarmısınız 1.37v 5.0 ghz için öneriliyor ilk olarak bunu deniycem eğer yetersiz kalırsa 4.9 ghz deneyeceğim 5.0 da çalışırsa eğer voltajı düşürüp denerim bu şekilde gideceğim sizde rehberi okuyup teyit edermisiniz
Burada yazılanları birebir aynen uyguluycam sizde bir göz atarmısınız 1.37v 5.0 ghz için öneriliyor ilk olarak bunu deniycem eğer yetersiz kalırsa 4.9 ghz deneyeceğim 5.0 da çalışırsa eğer voltajı düşürüp denerim bu şekilde gideceğim sizde rehberi okuyup teyit edermisiniz
stabilite testi için hangi yazılımı kullanacağıma karar veremedim cinebench r15 var aklımda prime95 karışık geldi biraz
Ofset modu avx islemlerde cpu nun asiri isinmasini onler 9. Nesilde -2 max oc yapiliyor genelde.5.2 ghz ise avx de 5 ghz sabitler 2 ofset verirsen oyunlarin bi cogu avx kullanmadigi icin bi cok gamer kullanmiyor ofset modunu ustelik prime 95 avx testi asiri extrem bisey muhtemelen hic bir program birak avx i prime 95 in normal testi kadar bile zorlayamaz.Bide 9. Nesil islemcilerde 8 cekirdek yuksek frekanslar cok asiri isi olusuyor 270 watt uzeri guc tuketiyor 5.1 ghz de bile sen dusun.
stabilite testini hangi yazılım ile yapayım seçeceğim yerleri vb yazılım sürümünü link atabilirmisiniz

Son düzenleme:

stabilite testi için hangi yazılımı kullanacağıma karar veremedim cinebench r15 var aklımda prime95 karışık geldi biraz

stabilite testini hangi yazılım ile yapayım seçeceğim yerleri vb yazılım sürümünü link atabilirmisiniz
Ben birebir aynısını denedim ve mavi ekran hatası aldım.

stabilite testini hangi program ile yaptınız ?
220 watt çekiyor işlemci prime95 ile 90 derece gördüm 1.35v 4.9 ghz bi prime95 linki atabilecek yokmu oc den anlayan biri onun üzerinden denesek
1.37v 4.9 ghz ring ratio 46 yaparak deneyin Bende stabil çalıştı önerilen bu ayarlarda

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı