i7 9700K mı? KF mi?

dablor

Centipat
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle overclock vs. yapmayı düşünmediğim bir sistem topluyorum. Her şey hazır fakat i7 9700K mı KF mi alsam kararsız kaldım. Birisinde dahili grafik işlemcisi var diğerinde yok sadece bunu biliyorum. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? Diğer parçaları da aşağıya yazıyorum.

Anakart: ASUS ROG Z390 h-Gaming.
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX RTX 2060 Super 8 GB.

Eğer çok fiyat farkı varsa KF model yani dahili GPU içermeyen versiyonu alınabilir.
Fiyat aynı ise K modelini alabilirsiniz, ileride belki iGPU lazım olur.

Ancak ben sizin yerinizde olsam Intel sistem için 10.Nesili beklerdim.

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle overclock vs. yapmayı düşünmediğim bir sistem topluyorum. Her şey hazır fakat i7 9700K mı KF mi alsam kararsız kaldım. Birisinde dahili grafik işlemcisi var diğerinde yok sadece bunu biliyorum. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? Diğer parçaları da aşağıya yazıyorum.

Anakart: ASUS ROG Z390 h-Gaming.
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX RTX 2060 Super 8 GB.
Dahili grafik birimi işinize lazım değilse ve KF modeli daha ucuzsa 9700KF tercih et. Tek fark grafik birimi olmaması.

Ben olsam o bütçede R7 3800X ve X570 anakart ile sağlam bir Ryzen sistem topladım. Soğutucu parası da cebimde kalırdı. Bunu da bir değerlendirin derim.

E madem overclock yapmayı düşünmüyorsunuz, o zaman neden "K" serisi bir işlemci ve "Z" serisi bir anakart alıyorsunuz? Eğer illa Intel olsun diyorsanız "B" serisi bir anakart ve "K" serisi olmayan bir işlemci almanız sizin için dahi iyi olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı