i7 9700K overclock yapılırsa FPS düşmeleri çözülür mü?

Enes Şahinoğlu

Hectopat
Selamlar sistemimde i7 9700K ve 2070 Armor OC bulunmakta. Diğer her şeyim de gayet güzel fakat bazı oyunlarda 2060 ve Ryzen 5 2600X'li arkadaşlarım oyunun herhangi bir yerinde FPS düşmesi sorunu yaşamazken ben oyunun ilk başlarında, ilk oyuna girdiğimde, Sniper sıktığımda, Sniper yediğimde vs böyle anlarda 1 ile 2 saniye arasında bir FPS düşmesi yaşıyorum. Bunu araştırdım bu Intel sanrıım bilerek overclock yapılsın diye yavaşlatıyormuş bu işlemcileri fakat tam emin değilim bundan sizce overclock yapmalı mıyım?

Selamlar sistemimde i7 9700K ve 2070 Armor OC bulunmakta. Diğer her şeyim de gayet güzel fakat bazı oyunlarda 2060 ve Ryzen 5 2600X'li arkadaşlarım oyunun herhangi bir yerinde FPS düşmesi sorunu yaşamazken ben oyunun ilk başlarında, ilk oyuna girdiğimde, Sniper sıktığımda, Sniper yediğimde vs böyle anlarda 1 ile 2 saniye arasında bir FPS düşmesi yaşıyorum. Bunu araştırdım bu Intel sanrıım bilerek overclock yapılsın diye yavaşlatıyormuş bu işlemcileri fakat tam emin değilim bundan sizce overclock yapmalı mıyım?

MSI Afterburner ile oyuna girin değerleri SS alın.

İşlemci soğutucunu belirtir misin?

Galiba drop oluyor. Bunun islemci veya ekran kartiyla ilgili oldugunu cok sanmiyorum ama genede oyunda ki degerlerinizin videosunu ve fotografinizi cekin. Eger degerler normalse emin degilim ama harddisk ile alakali olabilir. *Emin degilim*

İntel işlemcinin oyun ile optimizasyonu olmayabilir işlemcinin kullanım yüzdesi nedir? Ayrıca Intel işlemcilerde OC yapmana gerek yok zaten kendi kendine 4.9Ghz'e çıkabiliyor.

Galiba drop oluyor. Bunun islemci veya ekran kartiyla ilgili oldugunu cok sanmiyorum ama genede oyunda ki degerlerinizin videosunu ve fotografinizi cekin. Eger degerler normalse emin degilim ama harddisk ile alakali olabilir. *Emin degilim*

HDD kesinlikle takılmalara sebep olabiliyor bazı oyunlarda.

İntel işlemcinin oyun ile optimizasyonu olmayabilir işlemcinin kullanım yüzdesi nedir? Ayrıca Intel işlemcilerde OC yapmana gerek yok zaten kendi kendine 4.9Ghz'e çıkabiliyor.

4.9 ghz tek çekirdek için. Büyük ihtimal oynadığınız çözünürlüğe bağlı sisteminize uzun bir süre bir şey yapmanıza gerek yok. FPS droplarının bir çok sebebi olabilir, donanımsal bir sorun yaşadığınızı sanmıyorum. Online oyunlarda cidden bazen can sıkabiliyor ama aynı anda oynana online oyunda drop yaşamayan olmaz sanıyorum eğer oyundan kaynaklı ise. İnternet de etkili bunda.

Dediğiniz cümleyi de hiç anlamadım, "Intel overclock yapılsın diye işlemcileri yavaşlatıyormuş" derken?

Hocam işlemciniz 2600X'i ezer geçer. Arkadaşlarımın dediği gibi başka problem olabilir.

BIOS'unuz güncel mi? Diğer bütün sürücüleriniz güncel mi? Çipset, lan, grafik sürücüsü, Wi-Fi bağlantı varsa Wi-Fi sürücüsü önce bunlardan başlamak lazım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı