i7 9700K Overclock Yapma

Daha fazla  
Bir önceki konuda belirttiğim gibi Asus Prime Z390M-Plus anakart ile I7-9700K 3,6 GHz değerini geçmiyor. Öncelikle bunun sebebini bulabilecek varsa yardımını bekliyorum, BIOS güncellemesi yapacağım. Işlemci %90-100 yük altında bile 38-43 derece arasında gidip geliyor. Overlock yapmalı mıyım? GTX 1070 ile kullanılıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'u default hale getirip test edin. Turbo Boost kapalı olabilir.

Turbo Boost açık görünüyor. 4 çekirdek dışında diğerleri olması gerektiği gibi 4.9 GHz. Bu dördü yüzünden mi acaba 3.6 geçemiyorum? Onları da 4.9 yapayım mı sarı görünüyor zaten. Yaparsam voltaj ile oynayayım mı?

Anakart olarak Gigabyte Z390 Gaming X modelini kullanıyorum ve 5 GHz'de çalıştırıyorum.
Voltaj olarak ta 1.400V kullanıyorum.

Hepsini aynı değere çekin.

Anakart olarak Gigabyte Z390 Gaming X modelini kullanıyorum ve 5 GHz'de çalıştırıyorum.
Voltaj olarak ta 1.400V kullanıyorum.
5 GHz için çok çok yüksek bir değer. 1.3 bile yeterli olması gerekir o işlemci için ki ben i9 9900K'yı 5.1 GHz'de 1.3V ile kullanıyorum.

%75 yük altında 4700 MHz değerinde 70-80 dereceleri görüyorum sıvı soğutma ile.

Çok değil mi? Muhtemelen Prime95 testinde throttle olacaktır işlemciniz. Montajı kontrol edin. Pompanın çalıştığına emin olun. Pompanın ve fanın o derecelerde hangi devirde çalıştığını yazabilir misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…