i7 9700K RTX 2070 Sistem toplama

DuckStalker

Centipat
Herkese merhaba. İlk defa masaüstü bir sistem toplayacağım ve bir sürü araştırma yapmama rağmen hala üstümde tedirginlik var. Almayı düşündüğüm sistemin 2K(QHD) görüntü vermesini istiyorum. Parçalar hakkında ve değiştirmem gerektiğini düşündükleriniz varsa, bir de bu sisteme ve G-Sync uyumlu fiyatı makul bir 2K monitör önerirseniz çok sevinirim.

Anakart:
MSI MPG Z390 GAMING PLUS 4400MHz(OC) DDR4 Soket 1151 M.2 HDMI DVI ATX Anakart

Ekran kartı:
MSI GeForce RTX 2070 Gaming 8G 8GB GDDR6 256Bit DX12 Gaming Ekran Kartı

İşlemci:
Intel Core i7 9700K 3.6GHz 12MB Önbellek 8 Çekirdek 1151 14nm İşlemci

İşlemci soğutucusu:
Zalman CNPS5X

RAM:
Corsair 16GB (2x8GB) Vengeance LPX Kırmızı 3200MHz CL16 DDR4 Dual Kit RAM

Power Supply:
Corsair TX-M Serisi 750W 80 Plus Gold Modüler PSU

SSD:
SAMSUNG 500GB 970 EVO Plus NVMe M.2 SSD (3500MB Okuma / 3200MB Yazma)

HDD:
Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200rpm 3.5" SATA 3.0 Harddisk

Kasa:
Zalman z11 neo

Daha sonra sisteme yükseltme yapabilmek için anakartı elimden geldiğince yüksek tuttum.

Son düzenleme:
İşlemci soğutucusu çok düşük olmuş. Eğer ileri dönüklük arıyorsanız bekleyin çünkü yeni nesil işlemcilerle iki marka da (AMD ve İntel) soket değiştirecek. Bekleme durumunuz yoksa da önerim işlemci soğutucuyu yükseltmeniz. Bu sisteme ML240L yakışır diye düşünüyorum. SSD'den biraz kısmanız gerekebilir bu durumda.

Monitör için bütçenizi söylemelisiniz herkese göre makul fiyat farklı olabilir.

Hava soğutma kullanacaksanız, Noctua
NH14, NH15 yada be quite dark rock pro 4 almalısınız. Sıvı soğutma kullanacaksanız en az 240 MM radyatör olması lazım. Tabi söylediğim hava soğutmaların kasanıza sığması gerekli. Aslında, o işlemciyi delid yapacaksın, süper olur. Isınma felan olmaz.

Aslında ilk başta ML240L eklemiştim sisteme. Sonra fiyattan kısmak için hava soğutucu seçmiştim. Sanırım sıvı soğutucu eklemem gerekecek söylediğiniz gibi.
Monitöre gelince, en fazla 4 bin lira verebilirim.

Sanırım sıvı soğutmaya döneceğim. Delid işlemini biraz ürkütücü buluyorum. Hasar verirsem dönüşü olmayacaktır benim için maddi açıdan.

IPS panel almak istiyorum ama hata mı ediyorum bilmiyorum.
IPS panel en iyi görüntü kalitesini veriyor. Genelde tazeleme değeri ve tepki süresi söylenenden kötü olduğu için oyuncular tarafından pek tercih edilmiyor. Fakat bu model iyi bir model olduğu için sıkıntı çıkarmaz. TN panel de alabilirsiniz o da kötü değil. Kendi monitörümün TN panel olduğunu öğrenmeden önce TN'e önyargılı yaklaşıyordum. TN panelin tek sıkıntısı her açıdan bakınca aynı görüntüyü vermemesi. Yandan, çaprazdan falan bakınca renkler değişiyor. Fakat bunun yanında çok daha iyi bir oyun performansı var.

Ben hem oyun oynuyorum hem de dizi/film izliyorum. Farklı açılardan bakınca görüntünün bozulması ve bazı siyah yerlerin düzgün görünmemesi dışında sorunum yok. Onlar da çok büyük şeyler değil bana göre. Size kalmış.

Arkadaşlar monitör önerilerinizi esirgemeyin lütfen. Çok bilgili arkadaşlar var burada hissedebiliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…