i7 9700K sogutucu önerisi

SxPert

Centipat
Katılım
16 Şubat 2020
Mesajlar
44
Herkese merhaba arkadaşlar. İşlemcime sıvı sogutma düşünüyorum. i7 9700K işlemcim var. Anakart ASUS Z390-F ROG STRIX - RAM'ler ise 4000 MHz 4X32. OC yaptığım zaman islemciyi serinletecek bir sogutucu önerebilir misiniz?

Kendi düşündügüm sıvı sogutma coler Master ML360. Bu soğutucu iyi midir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Düşündüğünüz sıvı soğutma yeterli olacaktır ama biraz daha iyisi olsun derseniz H150i Pro olabilir.
 
Ben yaklaşık 3 yıldır corsair h110i extrem kullanıyorum ve sıvı soğutma tarafında da corsair'in daha iyi olduğunu düşünüyorum. Üst seviye sistemlerde zaten soğutma performansı olarak aşağı yukarı yakın olacaklardır burada yazılım tarafında iyi olana bakmanız ve en önemlisi de pompa sesi problemini araştırmanız. Bazı ürünlerde pompa sesi sıkıntısı olabiliyor, alacağını ürünü yerli yabancı forumlarda yorumlarına bakarak pompa sesi problemi yapıp yapmadığını muhakkak araştırmanızı tavsiye ederim. Bir de bunlara ek olarak kutudan çıkan değil de kendiniz ayrı olarak iyi bir termal macun alıp kullanırsanız çok iyi olur.
 
Ben kendi tecrübelerime dayanarak Cooler Master tavsiye etmiyorum. 1500-1600 aralığında Corsair baksanız uzun vadede size daha fazla fayda sağlar.

Alternatif olarak, NZXT veya kendi kullandığım Deep Cool Castle'ı tavsiye edebilirim.
 
360lık radyatöre gerek yok 9700K için 280mm yeterli aslında fiyat aralıgı ve kasa göz önünde bulundurularak Kraken x72 veya corsair H150i alınabilir
 
Ben yaklaşık 3 yıldır Corsair H110i extrem kullanıyorum ve sıvı soğutma tarafında da Corsair'in daha iyi olduğunu düşünüyorum. Üst seviye sistemlerde zaten soğutma performansı olarak aşağı yukarı yakın olacaklardır burada yazılım tarafında iyi olana bakmanız ve en önemlisi de pompa sesi problemini araştırmanız. Bazı ürünlerde pompa sesi sıkıntısı olabiliyor, alacağını ürünü yerli yabancı forumlarda yorumlarına bakarak pompa sesi problemi yapıp yapmadığını muhakkak araştırmanızı tavsiye ederim. Bir de bunlara ek olarak kutudan çıkan değil de kendiniz ayrı olarak iyi bir termal macun alıp kullanırsanız çok iyi olur.

Fiyat ortalamasına bakıp duruma göre bahsettiginiz sogutucuya bakacagım. Fakat şu anda kullandıgım sogutma sistemi Corsair H45 ve sistemim bostayken 40-50 derece arasında tutuyor islemciyi. O yüzden biraz önyargılarım var Corsair'e karşı. Fakat tabii ki de tercih edilebilecek en iyi markalardan birisi kesinlikle.
P
Ben kendi tecrübelerime dayanarak Cooler Master tavsiye etmiyorum. 1500-1600 aralığında Corsair baksanız uzun vadede size daha fazla fayda sağlar.

Alternatif olarak, NZXT veya kendi kullandığım deep cool Castle'ı tavsiye edebilirim.

Bahsettiğin sogutuculara bakacağım dostum öneri için teşekkür ederim 😊
360'lık radyatöre gerek yok 9700K için 280mm yeterli aslında fiyat aralıgı ve kasa göz önünde bulundurularak Kraken X72 veya Corsair H150I alınabilir.

Bulundugum bölge yazın hava şartlarının çok sıcak gectigi bir bölge. Aydın bölgesi. Bu nedenle olacaksa 360 mm olsun diyorum.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı