i7 9700K ve GTX 1660 Ti Darboğaz Yapar mı?

Her oyun artik çoklu çekirdeğe geçicek dimi 2019 dan sonrasi
Ama ben online oyunda oynuyorum baya

Hepsi geçecek diye bir şey söyleyemem fakat artık yavaş yavaş geçiliyor. Ayrıca intelin cpu kullanımı genelde fazla oluyor örnek vermek gerekirse:

Oynadığınız bir oyunda Ryzen kendisini %30 civarında kullanıyor,
İntel ise kendisini % 60 civarında kullanıyor.

Oyun oynarken aynı anda arkada discord,skype,spotify,google-youtube gibi uygulamalar açıkken Ryzen zaten kendini az kullandığı için hala rahat çalışır fakat intel zaten kendini fazla kullandığı için daha fazla kullanacak ve ani fps düşmeleri yaşanabilir sıkıntısı bu intelin.

Ama dediğim gibi 1080p de intel az bir şey daha önde ama aradaki fiyat farkına değmez gidin ryzen 5 2600x alın ama illa intel diyorsanız i5 9600k işinizi fazlasıyla görecektir.

Bu arada yanlış anlaşılmasın iki firmayı da seviyorum. Fanboyluk durum yok ortada.

Hepsi geçecek diye bir şey söyleyemem fakat artık yavaş yavaş geçiliyor. Ayrıca intelin cpu kullanımı genelde fazla oluyor örnek vermek gerekirse:

Oynadığınız bir oyunda Ryzen kendisini %30 civarında kullanıyor,
İntel ise kendisini % 60 civarında kullanıyor.

Oyun oynarken aynı anda arkada discord,skype,spotify,google-youtube gibi uygulamalar açıkken Ryzen zaten kendini az kullandığı için hala rahat çalışır fakat intel zaten kendini fazla kullandığı için daha fazla kullanacak ve ani fps düşmeleri yaşanabilir sıkıntısı bu intelin.

Ama dediğim gibi 1080p de intel az bir şey daha önde ama aradaki fiyat farkına değmez gidin ryzen 5 2600x alın ama illa intel diyorsanız i5 9600k işinizi fazlasıyla görecektir.

Bu arada yanlış anlaşılmasın iki firmayı da seviyorum. Fanboyluk durum yok ortada.
Hocam AMD şikayetleri de oluyor :) Bir yandan ondan korkuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İsinma sorunlari oluyormuş. ve 1080p için kotu diyolar

O ısınma sorunu çok çok öncede kaldı. Ryzen serisi ile ısınma sorunu düzeldi hatta amd nin içerisinden çıkan soğutucu hele ki 2600x-2700x in içinden çıkan soğutucu çok iyi stok soğutucular. Etrafından kablolar fışkırmış dandik intel fanlarına benzemez. Ayrıca 1660ti üzerinden örnek vereyim:
X oyununda r5 2600x ile 180 fps alırken
Aynı oyunda intel ile 190 fps civarlarında alırsın. Max 20 fps geçmez genel olarak.
Ve;

9700k 3000₺
2600x 1500₺

İki katı fiyat verip oyunlarda o fiyat farkının karşılığını alamamak sizi üzer. Aradaki 1500₺ diğer parçaları geliştirirsiniz.
Ama i5 9600k yı düşünün derim gerçekten çok çok güçlü bir işlemci.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı