i7 9700K ve RTX 2070 CS:GO anlık takılma sorunu

İşletim sistemi
Windows 10

barış5892

Decapat
Sistemim aşağıdaki şekildedir.

-Intel Core i7 9700K 3.60 GHz.
12MB 1151P V2 14NM işlemci.

-ASUS Z390-H ROG STRIX Gaming.
2133MHZ-4266MHz(OC) 1151P.
V2 ATX anakart.

-Corsair 16 GB(2x8) Vengeance.
LPX kırmızı 3200MHz CL16 DDR4.
RAM (CMK16G.

-ASUS GeForce RTX2070 ROG.
STRIX Gaming OC 8 GB GDDR6.
256 Bit ekran kartı

-WD 1TB Blue 64MB 7200RPM.
(WD10EzeX) harddisk.

-Samsung 500GB 970 Evo Plus.
NVMe okuma 3500 MB-yazma.
3200 MB M.2 SSD (mz-

-ASUS 24" XG248Q 1MS 240Hz.
HDMI, dpport FreeSync Gaming.
Monitör.

-FSP 700W Hydro serisi 80+
Bronze güç kaynağı

-Sharkoon Pure steel RGB USB.
3.0'e-ATX mid Tower kasa.

Oyun CS:GO ayarlarım en düşük seviyede aslında böyle yüksek bir sistemde hangi ayarlarda oynadığının bir öneminin de olmaması lazım.
-Takılmayı sadece Online oynarken değil kendi açtığım serverda ve antrenman modunda da gözlemliyorum.
-FPS seviyesini düşük tuttuğumda veya sınırsız bıraktığımda da aynı problemi yaşıyorum.
-Riva turner statistics server programı ile FPS'i 250'ye sabitlediğimde de zaman zaman ama daha az takılma sorununu yaşıyorum ki bu sistemle bir programa ihtiyaç duymak zorunda değilim diye düşünüyorum.

Bu sistemi CS:GO oynamak ve yayın yapmak için aldım. Aldığımdan beri takılma oluyormuş. Ben bu takılmaları fark edeli 2 ay oldu 2 aydır denediğim çözümleri ve yaptığım işlemleri tek tek anlatmak istiyorum. Sonuç bulamadım bu arada.
İşlemler.
-Format atılmadan tüm sürücüler güncellendi.
-NVIDIA ayarları performans odaklı ayarlandı.
-Oyun ayarları en düşük seviyede ve en yüksek seviyede ayrı ayrı denendi.
-Ekran kartı ve işlemci sıcaklıkları oyun içerisinde iken kontrol edildi. Normal sıcaklık değerleri gözlendi.
-Benchmark testine sokuldu ve sonuç ufo bilgisayar olarak çıktı.
-BIOS güncel sürümde, ekran kartı güncel sürümde tüm sistem güncel.
-Oyun çalışırken arka planında ekstra işlemciyi yoracak bir program çalışmıyor.
-Bu arada arka planda dikkat çeken antimalware service executable(Windows antivirüs) var bu program ara ara bellekten çok kullanıyor gibi geliyor ama emin olamıyorum. Bu etkiler mi onu da bilmiyorum.

Bu adımları gerçekleştirdim ve halen takılma var.

Daha sonra ki adımlar.

Format atıldı.

-Sürücüler en güncel şekilde yüklendi.
-UEFI üzerinden usp ile format atıldı.
-BIOS ayarlarında RAM'lerim kontrol edildi. 3200 olarak gözlemlendi.
-BIOS'un son güncellemede olduğu teyit edildi.
-Windows 10 Pro sürümü yüklü.
-G-Sync ve FreeSync aktif durumda ve aktif olmayan durumda oyun test edilmiştir sonuç aynı olmuştur.
-Oyunlar M.2 Evo üzerinde kuruludur.
-Başka bir oyunda deneme yapmadım.

Bu adımlar bilgisayar sistemini iyi bilen ve bu oyunu oynayan bir kişi ile beraber yapıldı. Yapıldıktan sonra da halen takılma mevcut ayriyeten şöyle bir hata da mevcut fakat bu hata oyunu etkiliyor mu bilmiyorum.

-Bu hata DisplayPort no signal hatasıdır. CS-GO her açıldığında bu hatayı vermektedir. Sürücüler DDU ile silinip yüklendikten sonra düzelmiştir ama format atıldıktan 1 gün sonra aynı hatayı vermeye devam etmiştir.

-Bu hatayı monitörden Free Sync'i kapattığım zaman almıyorum.
Ama dediğim gibi bu hata anlık dropları etkiliyor mu emin değilim.
-Mevcut sistemi farklı bir monitör ile denediğimde de aynı takılmaları yaşıyorum.
Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum artık.
Recep Baltaş abim çözsen çözsen sen çözersin bu işi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

tam olarak takılmalar bu şekilde oluyor. Bunu yaşayan başka kişilerde varmış. Bu sorun bazen olmuyor bazen oluyor. Biraz daha minimal sayılabilir benim ki videoda kine göre ama sonuç olarak aynı şekilde oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunu buldum.
Sistemim yüksek bir sistem olduğu icin csgo gibi bir eski oyunun istediğim ayarlarda oynamakta sıkıntı yaşamamam gerektiğini düşünerekten ve elimdeki skinlerin daha parlak görünmesini istedigim icin shader detayini yuksek oynuyordum.Sorunda bundan oluyormuş.Ben ise ısrarla bunun sorun olduğunu düşünmüştüm böyle bir sistem için. Ama csgonun yüksek sistemlerde dahi yüksek ayarlar ile bir optimizasyon sıkıntısı olduğu bariz bir şekilde ortada.
2 adet 2060 süper ekran kartina sahip pc ve
1 adet 1660 ekran kartina sahip pc üzerinde de yüksek shader detayi ile oynadığımda ayni takilmayi gözlemledim.

Sonuç ayarlarin hepsi düşük olmali. Bazi profesyonel oyuncular gölge kalitesini yüksekte oynamaktadir.diğer tüm ayarlar genel anlamda düşüktedir.

Şu an oyun sıkıntılı dönemlerinde bir an önce Source 2 oyun motoru gelmeli yoksa çok sayıda oyuncu kaybedecek; ben de bunlardan sadece bir tanesiyim.
Adam vurmak artık eziyet oldu, koşmak artık eziyet oldu, zıplamak artık eziyet oldu. QQ yapmak eziyet oldu yani bir an önce yeni oyun motoru gelmeli bu takılmalar artık herkesin canını sıkıyor.

Sorunu buldum.
Sistemim yüksek bir sistem olduğu icin csgo gibi bir eski oyunun istediğim ayarlarda oynamakta sıkıntı yaşamamam gerektiğini düşünerekten ve elimdeki skinlerin daha parlak görünmesini istedigim icin shader detayini yuksek oynuyordum.Sorunda bundan oluyormuş.Ben ise ısrarla bunun sorun olduğunu düşünmüştüm böyle bir sistem için. Ama csgonun yüksek sistemlerde dahi yüksek ayarlar ile bir optimizasyon sıkıntısı olduğu bariz bir şekilde ortada.
2 adet 2060 süper ekran kartina sahip pc ve
1 adet 1660 ekran kartina sahip pc üzerinde de yüksek shader detayi ile oynadığımda ayni takilmayi gözlemledim.

Sonuç ayarlarin hepsi düşük olmali. Bazi profesyonel oyuncular gölge kalitesini yüksekte oynamaktadir.diğer tüm ayarlar genel anlamda düşüktedir.
Teşekkür ederim bende de rtx 2060 ryzen 5 2600 var bazen takılmalar oluyordu ayarları en düşüğe çektikten sonra düzeldi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı