i7 9700K yükte 92 dereceye ulaşıyor

tncy

Hectopat
Merhaba, i7 9700K - MSI Z370A-PRO anakart ile soğutucu olarak Zalman cnps14X kullanıyorum, AIDA64 ile yaptığım stres testinde işlemci %100 4.6GHz hızında çalışıyor 1-2 dk içinde 92 dereceleri görüyor. Stock ayarlarda BIOS en son sürüm yüklü, CPU-Z ile voltaj değerlerine baktığımda 1456v verdiğini gördüm. Turbo Boost'u kapattığımda 3.6GHz'de 62 derece oluyor en fazla. Soğutucu değiştirip Masterliquid ML240l aldım sonuçlar aynı neredeyse 3 5 derece daha serin oldu. Bu sıcaklıklar normal midir? Sorun anakarttamı acaba yanlış voltaj veriyor olabilir mi veya PSU sıkıntılı olabilir mi?

Oyunlardaki değerleriniz nasıl? Testler adı üstünde stres testi olduğu için çok yüksek sıcaklıklar görülebiliyor. Ayrıca ne kadar performans o kadar sıcaklık.

Biost içerisinden Voltage optimization denen seçeneği açarak biraz daha rahatlatabilirsiniz. Turbo Boost'tan ziyade güç yönetiminden işlemci gücünü Max 90 yapın deneyin bir.

Oyunlardaki değerleriniz nasıl? Testler adı üstünde stres testi olduğu için çok yüksek sıcaklıklar görülebiliyor. Ayrıca ne kadar
Ac. originsde işlemciyide yüksek kullandığı yerlerde 83 84 oluyor. Pes 2021 menüde 84ü gördüm
Biost içerisinden Voltage optimization denen seçeneği açarak biraz daha rahatlatabilirsiniz. Turbo Boost'tan ziyade güç yönetiminden işlemci gücünü Max 90 yapın deneyin bir.
Max 99 yapınca ztn turboyu kapatıyor 3.60 da çalışıyor en fazla. Voltage optimization seçeneğinide bulamadım mlsf yok sanırsam.

Bence forum da sıvı metal macunla ilgili bir konu açılıp sabitlenmeli birçok kişi10 ila 30 derece arasında sıcak düşürebilecek nimetin varlığından habersiz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -1 Eksi
Bence forum da sıvı metal macunla ilgili bir konu açılıp sabitlenmeli birçok kişi10 ila 30 derece arasında sıcak düşürebilecek nimetin varlığından habersiz.

Sıvı metal macun tehlikeli ve deneyimsiz kişilerin kullanmaması gereken bir şey. Bu yüzden dediğinize hata var. Haklı olduğunuz kısım ise evet sıcaklık düşüşü sağlıyor.

AC. Origins'de işlemciyide yüksek kullandığı yerlerde 83 84 oluyor. PES 2021 menüde 84ü gördüm.

Max 99 yapınca zaten Turbo'yu kapatıyor 3.60 da çalışıyor en fazla. Voltage optimization seçeneğini de bulamadım maalesef yok sanırsam.

Origins için değer aşırı absürt değil fakat pes de menüde 83 olması fazla yüksek.
Soğutucuyu doğru temas ettirdiğinizden/doğru taktığınızdan, termal macunu doğru bir biçimde sürdüğünüzden emin olun. Hatta mümkünse baştan yapın bu işlemi.

Sıvı metal macun tehlikeli ve deneyimsiz kişilerin kullanmaması gereken bir şey. Bu yüzden dediğinize hata var. Haklı olduğunuz kısım ise evet sıcaklık düşüşü sağlıyor.

Origins için değer aşırı absürt değil fakat pes de menüde 83 olması fazla yüksek.
Soğutucuyu doğru temas ettirdiğinizden/doğru taktığınızdan, termal macunu doğru bir biçimde sürdüğünüzden emin olun. Hatta mümkünse baştan yapın bu işlemi.
3 4 sefer yapmışımdır çıkar tak :) düzgün oturduğunu düşünüyorum sogutucunun zaten sökerken belli oluyor macundan dolayı yüzeyler yapışıyor.
2.5 dakikalık değerler bunlar (pc yi yeni açıp yaptım)
20210908_152828.jpg

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı