i7 9700K'ya overclock yapmalı mıyım?

4.6 GHz hızında çalışıyor. Asus suite 4.9 a çekebiliyorsunuz diye hatırlıyorum. Deneyebilirsiniz çok fps artacağını sanmıyorum ama. İşlemciyi soğutsanız bile anakart üstündeki mosfetler ısınmaya başlıyor.

Yani 240mm'lik sıvı soğutmanız var gördüğüm kadarıyla. Güzelce tozunu alıp 4.3 GHZ OC deneyebilirsiniz diye düşünüyorum. Hatta 4.4 GHZ olabilir. 3.60 Sabit duruyorsa 4.0'ün üzerine çıkardığınızda illaki FPS artışı olur ama bilmiyorsanız iyice öğrenmeden denemenizi önermem.
Ve asla core voltage muhabbetini 1.37'nin üstüne çıkarmayın. Üst sınır gerekirse 1.35 falan olsun artık GHZ nereye kadar giderse.

9700K işlemciden bahsediyoruz hocam Turbo Boost ile 4.8 Ghz ye çıkabiliyor.
4.3 falan komik sayılar.

İşlemci ile alakalı değil budurum ekran kartın sınırda.öncelikle ya değiştirecen .oluyorsa ona hız aşırtama yoksa değişim 2070 veya üstü yapabiliyorsan.1080p olarak 2k ve üstü 2080ler

Arkadaşım K serisini overclock yapmadan kullanmak nedir? Tabiki yapacaksın vuracaksın kırbacı boşa mı aldın? Artık eskisi gibi değil parçalar kendilerinin bazı statik sınırları var bunları aşarsan genelde kendini kapatır. Az çok İngilizcen varsa işlemcinin alabileceği maksimum voltajı Google'dan bul. Maksimum sıcaklığı da Google'dan bul. Sonra kırbaçlamaya başla.

Merhaba arkadaşlar, bu aralar CoD Warzone oynuyorum ve 144 FPS genellikle alamıyorum. PC ekipmanlarım bu şekilde.

-CPU: Intel i7 9700K.
-CPU cooler: Deep cool Gammaxx l240.
-RAM: Corsair 16 GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16.
-Motherboard: ASUS TUF Z390 PRO GAMING.
-GPU: ASUS Dual GeForce RTX 2060 6 GB OC.

İşlemcime overclock yapar isem FPS'de herhangi bir artış görür müyüm? Pek overclock bilgim yok o yüzden artacağını bilmeden overclock yapmak istemiyorum. Şimdiden teşekkürler.

144FPS alamamanizin sebebi işlemci değil ekran kartı. O işlemciye o ekran kartı düşük kalmış.

4.6 GHz hızında çalışıyor. Asus suite 4.9 a çekebiliyorsunuz diye hatırlıyorum. Deneyebilirsiniz çok fps artacağını sanmıyorum ama. İşlemciyi soğutsanız bile anakart üstündeki mosfetler ısınmaya başlıyor.
bana kalırsa o işlemcideki önceliğin derecesi. Isısında sorun yoksa zaten çok güçlü bir işlemci. İşini görecektir
Kesinlikle Hayır. Gerek Yok.
9700K işlemciden bahsediyoruz hocam Turbo Boost ile 4.8 Ghz ye çıkabiliyor.
4.3 falan komik sayılar.
144FPS alamamanizin sebebi işlemci değil ekran kartı. O işlemciye o ekran kartı düşük kalmış.
Sorun işlemcinizde değil ekran kartınızda. Daha yüksek FPS almak için ekran kartınızı yükseltmelisiniz.
Bütün yorumlar için teşekkürler. Youtube'dan google'dan araştırıp bir tık overclok deneyeceğim. Coretemp ile baktığımda işlemcim hiç bir zaman 60 derecenin üstünde görmemiştim denemiş olurum.
Bu arada bu işlemciye bu kartın biraz düşük kaldığını biliyorum. Sistem bana 6900'e gelmişti. İleride rahat upgrade yapmak için 2060 almıştım

Bütün yorumlar için teşekkürler. Youtube'dan google'dan araştırıp bir tık overclok deneyeceğim. Coretemp ile baktığımda işlemcim hiç bir zaman 60 derecenin üstünde görmemiştim denemiş olurum.
Bu arada bu işlemciye bu kartın biraz düşük kaldığını biliyorum. Sistem bana 6900'e gelmişti. İleride rahat upgrade yapmak için 2060 almıştım
Tabiki overclock yapabilirsiniz ancak FPS artışı olmayacaktır. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı