i7-9750H LFM değeri yazmıyor

Hem h işlemci, hem de Gaming laptoplarda çok da fazla şarj kapasitesi olmuyor genelde. Monterey kullanıyorsan spotlight yemiş olabilir o şarjı.

Windows'ta video izlerken veya tarayıcıda gezerken şu anda 3-4 saat rahat gidiyor laptop. Hackintosh'ta o kadar dayanmasını beklemiyordum zaten ama aniden bu kadar hızlı gidiceğini de düşünmemiştim.

Intel Power gadget ile güç tüketimini kontrol et. Ek olarak harici kartı kapatmak işine yarar.
Acpı içini atar mısın EFI'de?

Kusura bakmayın bir süre yoktum. Siz böyle uğraşırken cevap verememek içime sinmiyor ama birkaç gündür bu kurulumlarla ilgili sıfırdan araştırma yapıp anlamaya çalışmak üniversite hayatımı biraz sekteye uğradı ve yetiştirmem gereken şeyler vardı. Akşama doğru atmaya çalışacağım.
Intel Power gadget ile güç tüketimini kontrol et. Ek olarak harici kartı kapatmak işine yarar.
Acpı içini atar mısın EFI'de?

acpı
Hocam bunlar ayarlı kextler kapalı iken olan ACPI. Bir de şimdi kextleri açıp atacağım bir şey farkeder mi bilmiyorum. Bir de harici ekran kartı kapatmak dediğiniz GTX1050 mi oluyor? Ve öyleyse nasıl MacOS'a girdiğimde kapatabilirim?

Ekran Resmi 2022-04-15 00.03.22.png

Frequency altta stabil olduğu zaman sadece masaüstünde Intel Power gadget açık. Biraz artmış değerlerde Safari açıkken masaüstünde.
Kusura bakmayın bir süre yoktum. Siz böyle uğraşırken cevap verememek içime sinmiyor ama birkaç gündür bu kurulumlarla ilgili sıfırdan araştırma yapıp anlamaya çalışmak üniversite hayatımı biraz sekteye uğradı ve yetiştirmem gereken şeyler vardı. Akşama doğru atmaya çalışacağım.

acpı
Hocam bunlar ayarlı kextler kapalı iken olan acpı. Bir de şimdi kextleri açıp atacağım bir şey farkeden mi bilmiyorum. Bir de harcı ekran kartı kapatmak dediğiniz GTX1050 mi oluyor. Ve öyleyse nasıl MacOS'a girdiğimde kapatabilirim.

Ekran Resmi 2022-04-15 00.03.22.png

Frequency altta stabil olduğu zaman sadece masaüstünde Intel Power gadget açık. Biraz artmış değerlerde Safari açıkken masaüstünde.

kextler açık acı
Hocam bunlar da kextler açık ACPI.
Bu arada sadece Config dosyasında kernelden tikini kapayıp açıyorum. Umarım öyle yapınca açılıp kapanıyordur.
Ekran Resmi 2022-04-15 00.14.38.png

Burada da frequency düştükten ilk düşüşte sadece Intel programı açık sonra Safari ile birlikte açınca değişik dalgalanmalar oluyor stabil değil.
@yusufklncc belki görmezsiniz diye etiket atıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı