i7-9750H sistem 30 FPS veriyor

TheNightKing

Hectopat
Herkese iyi günler arkadaşlar. Bilgisayarımla ilk başta 110 ila 140 arasında FPS aldığım oyunu şimdilerde 30'u zor görür oldum hatta NPC vb. birimlerin yoğun olduğu yerlerde bu 15 hatta 3-4'e kadar düşmekte. Bu konu hakkında elimden gelen her şeyi yaptım. VSync kapalı, fanlar temiz, termal macun yenilendi, NVIDIA denetim masasındaki o genelde tavsiye edilen tüm yüksek performans ayarları yapıldı hatta format bile attım ama buna rağmen değişen bir şey yok. Yani neden 140 civarlarında FPS aldığım oyun şimdilerde 30 FPS'i zor görür oldum. Oynadığım oyun Dying Light. Bilgisayarım ise MSI GL75 9SD-052XTR modelidir. Özellikleri ise:
  • • İşlemci: Intel® Core™ i7-9750H (12M Cache, 2.60 GHz, up to 4.50 GHz)
  • • İşletim Sistemi: FreeDOS
  • • Ekran: 17.3" FHD (1920*1080), AntiGlare, 120 Hz Thin Bazel
  • • Chipset: Intel HM370
  • Ekran Kartı: GTX 1660 Ti, GDDR6 6 GB
  • • Hafıza: DDR IV 8GB*2 (2666MHz)
  • • Hafıza yuvası: 2 Slot
  • • Maksimum Hafıza: Max 64 GB
  • • HDD 512 GB NVMe PCIE SSD
  • • Ön Kamera: HD type (30fps@720p)
  • • Klavye: "Backlight Keyboard (Single-Color, Red)"
  • • Pil: 6-Cell, Li-Ion, 51 Whr
  • • Güç Adaptörü: 180W adaptör

Arkadaşlar ne olur yardım edin kafayı yemek üzereyim. Bıktım usandım artık. Döviz kurunun uzaylara çıktığı şu zamanlarda ekran kartı arızası değildir inşallah. İnşallah gözümden bir şey kaçıyordur. Sizce sebebi ne olabilir?

Ya bir sürü ihtimal olabilir. Eğer isterseniz aklıma geldikçe sayarım. Bu arada şarjda oynuyorsunuz değil mi?

Tabii ki de söyleyeceğiniz her türlü ihtimali dinlerim.
Hocam normal ayarı yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi olması lazım zaten. Ayarı tekrar yapın olmadı 3D ayarlarından program ayarlarından o oyunu seçip yüksek performanslıyı seçin ve tekrar deneyin.

Seçsem de fark etmiyor. Sonuç aynı. Oyunun grafikleri istersen Ultra ayarlarda olsun istersen en düşük ayarlarda olsun. FPS hep aynı FPS. Bir de zaten dediğim gibi yüksek performans seçeneğini seçmeden 100-140 arası FPS alıyordum şimdi ne değişti ki bu ayarları yapmam lazım? Aklım almıyor.

Son düzenleme:
Peki her oyunda mı böyle?

Muhtemlen evet. Son zamanlarda sadece 2 oyun oynadım. Birisi World War Z diğeri ise Dying Light. İkisinde de FPS düşüşü yaşadım. World War Z de ise 100 civarında FPS alırken bir anda FPS droplar yemeye ve FPS'imin 50-60 civarına düştüğünü gördüm. Ama gene de biraz oynanıyordu. Fakat Dying Light hiç oynanmıyor. Şu an Bannerlord'u indiriyorum bir de onu deneyeceğim bakalım.

Evet Bannerlord'u da denedim. 10 dakikalık kısa bir denemeydi ama paylaşayım dedim. En yüksek ayarlarda Bannerlord'ta genel haritada genellikle 80-90 arası FPS, şehir içinde genellikle 70-80 arası, 200vs200'lük bir savaşta ise 50-90 arası değişken. Adamların arasındayken 50'ye kadar düştü. Bilgisayarımın özelliklerine göre performans nasıl bilmiyorum. Yarına bir güne bunun performansı da düşebilir.

Son düzenleme:
Aklıma mantıklı bir şey gelmedi hocam ekran kartı sürücüsünün son sürümü sorunlu olabilir silip bir iki sürüm eskisi ile deneyin.

Arka planda yazılım virüs gibi bir şey var mı acaba?

Arka planda yazılım virüs gibi bir şey var mı acaba?

O konuda emin değilim. Belki dediğiniz gibi olabilir. Ama format attıktan sonra bile değişen bir şey olmadı. Dediğim gibi bir oyunu ilk yükleyince yağ gibi oynuyorum ama birkaç gün sonra aşırı FPS düşüşleri ve FPS dropları alıyorum. Sıcaklıktan desem muhtemelen ondan değildir çünkü bilgisayarı yeni açar açmaz oyuna girsem de aynı, 1 saat 2 saat girsemde aynı. Hatta bazen nadirde olsa FPS 20-30 iken geri normale dönüyor 120-140 FPS'te oynuyorum yaklaşık yarım saat 1 saat ama sonra geri bozuluyor. Yani ekran kartı fazlasıyla gücü yetiyor oyunu kaldırıyor ama neden düşük FPS alıyorum bilmiyorum. Önceden böyle değildi. Sizi dediğiniz gibi belki virüs varsa bunun tespiti için bir öneriniz var mı? Ve de başka bir ihtimal?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…