Undervolt yeterli olacaktır underclock baya dezavantajlı gibi duruyor kaynak önerebilirsin, senin laptopun modeli nedir sanırım hp omen17 ayrıca direk undervolt garanti dışı bırakır demiyorlar voltaj değişikliğinden kaynaklı bir yanma da hasar olursa kullanıcı hatası kabul edilir diyor, bu sistemi yakacak hasar verecek bir işlem değil ki "oc" yapmıyorum ki laptop da o tehlikeli onu biliyorum.OC ile undervolt zıt yönde ilerleyen fakat performansı arttırabilen iki yöntem. O yüzden asla garanti dışı bırakmaması gerekir undervoltun ama MSI ne yazık ki garanti dışı kalır diyormuş. Underclock yapmayın 4 GHz, +100 FPS için çok gerekli.
Aynı işlemci-ekran kartı ikilisine sahibim. Bilgisayar BIOS'tan undervolt yapılmış olarak geldi zaten, bu sebepten garanti dışı bırakmaları mümkün değil. Hem GPU'yu hem CPU'yu undervolt yaptım. Altına da bir soğutucu koydum ekonomik olanından, şu an için memnunum. İki resim arasındaki fark kendini belli ediyor zaten. İngilizcen var ise kaynak önerebilirim gayet basit.
Eki Görüntüle 434930Eki Görüntüle 434932
Undervolt yeterli olacaktır underclock baya dezavantajlı gibi duruyor kaynak önerebilirsin, senin laptopun modeli nedir sanırım hp omen17 ayrıca direk undervolt garanti dışı bırakır demiyorlar voltaj değişikliğinden kaynaklı bir yanma da hasar olursa kullanıcı hatası kabul edilir diyor, bu sistemi yakacak hasar verecek bir işlem değil ki "oc" yapmıyorum ki laptop da o tehlikeli onu biliyorum.
Hayır, Tulpar t7 v19.5. Öyle diyecekler tabi ki, onlara kalsa her şey kullanıcı hatası, kullanım klavuzunu okursanız anlarsınız. Sisteme zarar verecek bir işlem olmadığını söylüyor herkes. Az güç gittiğinde mavi ekran alıyorsunuz zaten. Bilgisayar çalışmasına izin vermiyor. Bence siz şu videoyu izleyin size gayet yardımcı olacaktır. Aklınıza takılan her şeyi de sorabilirsiniz.
9750H icin undervolt yapan Thorrtlestop profil ayarlarim var. Istersen ATabilirim, ama performansdan az biraz gidiyor. Senin markani bilmiyorum, ama Acer helios 300 kullaniyorum. Default olarak undervoltu geliyor ama Witcher3 de Ultra'da (4K graphic mod ile) 90 derece goruyordum. Undervolt ayarlarim ile 65 70 arasi Turbo fansiz goruyorum. Ama Odyssey gibi CPU demand oyunlarda undervolt islemi performansdan cok goturuyor. Ha bu arada bencmark ve oyun performansi farkli oluyor undervolt sonrasi. Oyle ayarlar varki yaptigin zaman sistem Benchmark'da ucuyor ama oyunlarda batiriyor. Ortalamasini bulmak lazim. Diger tarafdan Windows Eppsi uzerrinden batarya profili var. Bu zaman sicaklik 7 8 derece dusuyor yani 80 dereceyi goruyorum ama performans kaybi olmuyor. Bu 2'si farkli modlar. Biri TS profile modu, digeri Windows guc profili. Artik 2 ciyi kullaniyorum.
@_Gökbörü her şey harika gözüküyor. Performans farkı çok fazla. Şimdi oyunlarda ya da günlük kullanımda mavi ekran verecek mi onu test et. Eğer sıkıntı olmazsa çok iyi. -125 iyi değer zaten. Fazlasını almana gerek yok. Ben de -150'de kullanıyorum.
Profili alabilirim çok iyi olur fakat anlamadığım şey undervolt fps kayıbı yapmaması lazım underclock ile saat hızlarıyla oynamadıktan sonra fiz 3988mhz hız alıyorum ben undervolt yapsam da yapmasam da ve windows eppsi dediğin şey nedir acaba.
Ayrıca kullandığım model Msi ge75 Raider 9Sf
Her bilgisayarı açtığımda programı açmam gerekir mı misal msi after burner gibi yoksa yapılan değişiklikler geri alınmadığı sürece aktif mi oluyor. Yapılan değişiklikler biostan görülebilir mi ?
Pekala günlük kullanım da denemedim çünkü zaten 1 saat açma fırsatım oluyor olmuyor onda da oyun ile değerlendiriyorum, bunu da not aldım teşekkürler