i7 9750H Underclock ve Undervolting işlemi

Merhaba arkadaşlar ben -135mV yaptım fakat sıcaklıklar istediğim gibi düşmedi apex legendsda ortalama 86-87 oluyor daha nasıl düşürebilirim

Merhaba arkadaşlar ben -135mV yaptım fakat sıcaklıklar istediğim gibi düşmedi apex legendsda ortalama 86-87 oluyor daha nasıl düşürebilirim
Emin değilim ama o sıcakların altına düsücegini sanmıyorum 86-87C bence iyi degerler. Turboboost kapatırsaniz ciddi anlamda duser ama performansda cok dusuyor.

Hocam merhabalar konu aklımdan çıkmış tekrar mesajlar gelince sizin attığınız profilleri denemediğimi fark ettim. Benden deneyip geri dönüş yapmamı istemişsiniz. Geç olsun güç olmasın diyelim şimdi attığınız "TS" Profilini indirdim ve uyguladım. Ekran görüntüleri ile de destekleyeceğim yazımı öncelikle. Kesinlikle ama kesinlikle işe yarıyor ama oyundan oyuna gerçekten performans düşüklüğünü göz ardı etmemek lazım.

En çok CPU'mu ısındıran oyun For Honor Kendi TS Profilimde(-125MV Core ve cache Undervolt) dahi +90'ları çok rahat görüyorum.

Aşagıdaki ekran alıntısı ise sizin profiliniz.

Cinebench Testleri ise şu şekilde:

Kendi Profilim de 2930 Puan Alırken Test süresince sıcaklık değeri 95-93 arasında seyretti.
Sizin TS profiliniz ise test sürsince işlemci sıcaklığım 85 lerde seyrederken test puanım 2709 olarak revize edildi.

Son olarak ilk sayfada Witcher 3 ekran alıntım var Witcher'da da ciddi FPS kayıbı yaşadım aynı an olmasa dahi yine teras da manzarayı alarak benzer görüntü yakalamaya çalıştım.

Edit : FPS kayıbını Middle Earth Shadow of War ile de yaşadım kendi profilimde avarage FPS: 113 Sizin profilde Benchmark testi sonucum 83 en çok kayıp Withcer ve SoW'da yaşadım.

Sonuç olarak bazı oyunlarda ciddi FPS kayıpları yaşatıyorken bazı oyunlarda düşen sıcaklık değerlerini baz alarsak buna değer diyebiliyoruz. CPU MHz 2700-2900 arasına çekmesi benim çok da hoşuma gitmedi. Tamam 4 MHz de aşırı ısınan bir CPU fakat 3.3-3.7 arası bir planlanma yapılabilirmiş.

@Frohell Tavsiye için teşekkürler fakat ben senin verdiğin profili kapatamıyorum. TS programını kapatım kendi TS profilimi açtığımda yine frekansım 2.9 sabit kalıyor. Bilgisayarı yeniden başlatıyorum her şey normal TS aktif değil senin programı hiç açmadan kendi profilimi açıyorum ayarlar benim ayarlarım oyuna giriyorum frekans sabit yine 2.9. Yav kurtulamıyorum bu nedir Bir el atın bana

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 3 ghzden aşağı sabitlememesi gerekiyor. Bu profil maks 3.9-4.0 ghz arası yapıyor.4.5 ghz denildiği gibi çıkmıyor cpu. amma soylediğim gibi ısı için performansdan vazgeçmek gerekiyor malesef. Dosyayı sildiğinde siliniyor gidiyor yani hocam kalici bir sey yapmiyor. Denedim kac cihazda kendim. My documents klasorune atarak calistirdinizmi ? my documentsden sildiginizde eski ayarlara donuyor. Eger sisteme daha onceden intel xtu yuklenmisse o sebeb ola bilir. diger tarafdan hero profilini deneyin guc modu olarak kuruluyor. o cpuya etki etmiyorum windowsun guc denetiminde bazi seyleri degistiriyor. o daha iyi amma isi eskisine nazaran cok az fark edecektir. Ben su an thermal grizzzly kyronout gelmesini bekliyorum.10 15 derece fark yaratdigini soyleyenler var 9750Hda profilsiz. O gelirse komple elveda bunlara.
Ben withcer 3-u 4k graphic modlari ile 60fps uzeri oynuyordum TS profili ile hocam.

Değerler normal.
EDİT: Fps kayıbını Middle Earth Shadow of War ile de yaşadım kendi profilimde avarage fps :113 Sizin profilde benchmark testi sonucum 83 en çok kayıp Withcer ve SoW da yaşadım
Undervoltun amacı performans kaybetmeden ısıyı düşürmek. 3,7'nin altına düşürmemeye çalış performans için.
TS dosyasını sildiğinde muhtemelen düzelecektir sorun.

İrtibat halinde olalım kullandığında tecrübelerini aktarmayı ihmal etme, programı çok aktif kullanmayı bilmiyorum aynı ayarlar geçerli olsun ama CPU frekansını 3.7-3.8 arasına sabitleyelim böyle bir imkanımız yok mu? 3.9 veya 4.1 çalışmasın ama 2.7-3.1 arası da çok düşük bir frekans 9750H için 6700HQ kullan daha iyi gibi bir mevzuya dönüyor
Değerler normal.

Undervoltun amacı performans kaybetmeden ısıyı düşürmek. 3,7'nin altına düşürmemeye çalış performans için.

Freakansı 3.7-3.9 arasına sabitleyecek bir profil biliyor musunuz veya bu ayarları nereden oluşturacağımızı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Emin değilim ama o sıcakların altına düsücegini sanmıyorum 86-87C bence iyi degerler. Turboboost kapatırsaniz ciddi anlamda duser ama performansda cok dusuyor.
Cpu frekansımın düşmesini istemiyorum değerler iyiyse sıkıntı yok 90 altının iyi olduğunu biliyorum. Teşekkürler
Değerler normal.

Teşekkürler konudaki yorumlarınız çok yardımcı oldu.

Merha
Çok basit. TS aç, FIVR tıkla, sol altta 5 ya da 6 cores active yazan kısmı 37 yap, tamamdır.
Merhabalar @Kadir_m ; T7 v19.3 alacağım ve size danışmak istediğim birkaç konu var, steam veya whatsapp üzerinden iletişime geçebilir miyiz?

Bende de i7 9750h var.güç modunu dengeliye alıyorum yetiyor illa yüksek performansta kullanmak zorunlu değil.Dengeli modda fps farkı olmuyor sadece işlemci bazen Ghz kısıyor sonra geri yükseltiyor.Hemde garanti dışı vs sorunun olmaz.Bir dene bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…