mustaine
Megapat
Daha fazla
Değerleri uyguladıktan sonra Prime95 ile 5 dakika stres test yapın. Sistem donar veya yeniden başlatırsa o voltaj değeri fazla düşük demektir. Bu durumda sistem otomatikmen varsayılan değerlere döner.
Videodaki adama göre değil de, kendi denemelerine göre uygun değeri bul. İşlemcinin offset voltage olarak -100mV ile başlayabilirsin. Daha sonra -5mV git gide eksilterek devam et hata almazsan. Örneğin -100mV iken -105mV yapmak gibi. Hata alana kadar bu şekilde devam et.
Ben deneyimsiz kullanıcılar için XTU öneririm. Benim de bu mevzuyla alakalı pek bilgim yoktu, @Tolga Samet sağolsun pek yardımcı olmuştu.
Tamamdır. Sistem otomatik olarak eski haline getiriyorsa iyiymiş. Uzun vadede bir sorun falan çıkartır mı bu işlem? Veya şöyle sorayım, işlemci ömrüne iyi veya kötü etki eder mi?
Tek eksisi bu olayın, dengeyi bulamazsan maalesef mavi ekran ve bahsettiğim hataları alabiliyorsun. Bu durumda ona göre değer ayarlaman lazım.
Aynen öyle.Ben de sizin düşündüğünüz gibi düşündüm. Tek seferlik mavi ekranın çok da sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. Doğru ayarı bulunca kesilecek ne de olsa
Şuradan indirsem uygundur herhalde? (Prime95)
Aynen öyle.
5 dakika Small FFT testi sıkıntısız geçerse sınırları zorlamayı deneyebilirsin uygun değeri bulana kadar. Hata alınca da durursun.
Ben XTU kullanmıştım UV için. Onun içinde de stres testi kısmı var. Orası da iş görür.
ThrottleStop kullanıyorsanız bilgisayarınızı her açtığınızda programı da başlatmanız gerekir aksi halde değerler aktif olmaz fakat XTU yazılımında her daim aktif kaldığı söyleniyor.
Ben pil kullanımında orijinal değerinde, şarjda ise ThrottleStop programını kendim başlatarak kullanıyorum.
XTU'da hata almadığın sürece yeniden ayar yapmana gerek yok. Ayarlar kaydediliyor yani.Her seferinde açmam gerekiyor yani. @Akil Gündoğan hocam XTU'da da var mı böyle bir durum? Yoksa ona geçeyim. Kullanış şekli az çok aynıdır herhalde.
XTU'da hata almadığın sürece yeniden ayar yapmana gerek yok. Ayarlar kaydediliyor yani.
Önerdiğim sürüm.
Güncel olanda maalesef Intel bazı işlemciler için kapatmış ayarlamayı. Fakat yukarıdaki sürümde herhangi bir problem olmuyor. Sadece offset voltage değiştirmen yeterli. Cache voltajını falan ona göre hallediyor kendisi aynı değerde azaltıyor.