i7-9750H undervolt ayarları nasıl olmalı?

Dorzi

Kilopat
Daha fazla  
RAM
24 GB
Ekran kartı
GTX 1650
Anakart
Laptop
İşlemci
i7-9750H
Merhaba, i7-9750H işlemcim var ve çok yüksek sıcaklık sorunum var 95 dereceler de geziyor. Kendim throttle stop üzerinden undervolt yapsam bile düşüremedim doğru düzgün. Bakım da yapıldı birkaç ay önce. Yardım edebilir misiniz? Performans kaybı en az olacak şekilde sıcaklıkları en azından Max 88 olacak şekilde düşürmek istiyorum.
@erengore hocam sen bu işin kralısın bir çözüm varsa eminim sende de vardır.

Olabilir ama ne yapmalıyım?
Gerçekten ciddi bir ısınma var.

BIOS'ta Advanced kısmında UV ayarı yoksa Intel'in bir yazılımı vardı da adını unuttum. Ben de Casper çöpümde kullanmıştım pek etki etmemişti 😅.

Edit: Intel Extreme Tuning Utility imiş programın adı.

Son düzenleme:
BIOS'ta Advanced kısmında UV ayarı yoksa Intel'in bir yazılımı vardı da adını unuttum. Ben de Casper çöpümde kullanmıştım pek etki etmemişti 😅.

Edit: Intel Extreme Tuning Utility imiş programın adı.
Throttle Stop mı yoksa onu mu önerirsiniz? Throttle Stop'a alışığım.

IMG_20241102_134813.jpg
Birde birşey sormak istiyorum merak ettim de burada neden Turbo kısmında bazılarında 0 ve 6 yazıyor?

Throttle stop mı yoksa onu mu önerirsiniz? Throttle Stop'a alışığım.

Eki Görüntüle 2342733
Bir de bir şey sormak istiyorum merak ettim de burada neden Turbo kısmında bazılarında 0 ve 6 yazıyor?

Hiçbir fikrim yok 0 ya da 6 ne ifade ediyor. Throttle stop kullanmıştım ama etkisini pek görmedim benim eski bilgisayardan dolayı da olabilir.

Hiçbir fikrim yok 0 ya da 6 ne ifade ediyor. Throttle stop kullanmıştım ama etkisini pek görmedim benim eski bilgisayardan dolayı da olabilir.
Bende ne yalan söyleyeyim olmuş gibi hissediyorum ama çok etki göremedim. Max sıcaklığı 87'den 92 yaptım. 1. Çekirdeği 4.5ghz diğer çekirdekleri 3.8 GHz yaptım şuan daha az kendini sınırlıyor veya 90 altında çalışıyor. (O 45,44,43... diye giden sayılar GHz değeri) Gerçi söylediğiniz programa baktığımda aynı offsett voltajını düşürüyoruz pek bir farkı yok gibi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videodan fikir aldım neredeyse aynısını yaptım. Tabi 20 derece sıcaklık azalması olmadı ama en azından işlemci sıcaklığını düşürmek için kendini daha az kısıtlıyordur diye düşünüyorum.

Bende ne yalan söyleyeyim olmuş gibi hissediyorum ama çok etki göremedim. Max sıcaklığı 87'den 92 yaptım. 1. çekirdeği 4.5GHz diğer çekirdekleri 3.8 GHz yaptım şu an daha az kendini sınırlıyor veya 90 altında çalışıyor. (o 45, 44, 43.. Diye giden sayılar GHz değeri) gerçi söylediğiniz programa baktığımda aynı offsett voltajını düşürüyoruz pek bir farkı yok gibi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu videodan fikir aldım neredeyse aynısını yaptım. Tabii 20 derece sıcaklık azalması olmadı ama en azından işlemci sıcaklığını düşürmek için kendini daha az kısıtlıyordur diye düşünüyorum.

Ne kadar düşerse o kadar kâr artık. Aynı işlemciye sahip laptoplar inceleme videolarında bile 98 derece sıcaklıkları görebiliyor. O yüzden bakımları yapıldığı sürece sıkıntı yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı