i7 9750H ve GTX 1650 Darboğaz Olur mu?

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar! Yakın zamanda yeni bir PC alacağım. Eski Desktop PC'ye elveda. Sizce ' i7-9750H RGB 8 GB 480GB SSD GTX1650 4 GB ' özelliklerinde bir PC alacağım. Hem bilgisayar programcılığı okuyorum. Arada bir ufak kaçamaklar yapıp oyunlarda oynayacağım tabii ki. Sizce darboğaz yapar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır, i7-9750H güçlü bir işlemci darboğaz yapmaz.
Bende öyle düşünmüştüm.
Darboğaz olmaz. GTX 1650 oyun anlamında üzebilir. Dersler için basit, ucuz bir laptop alıp oyun için de desktop tercih etsen daha iyi olur.
Evet biraz üzebilir. Gözümde çok aşırı yükseklerde değil zaten. Bilgisayar programcılığı okumaya başlayacağım. Kendimde bilgisayar teknisyeniyim. Test videolarını çok bulamadığım ve yeterli bilgiye ulaşamadığım için buradan sormak istedim. Şuan ki bilgisayarım zaten desktop. Açıkçası oynadığım oyunlar için yeterli. GTX 1650 performansı benim oynadığım tarz da ki oyunlar için gayet iyi. Tavsiyenizi düşündüm. Çok mantıklı. Ama Dizüstü bilgisayara kesinlikle ihtiyacım var.
Olmaz, ekran kartını tam besler ama madem yeni alıyorsun daha ileriye dönük olması için 16 GB ram yap, tam performansın dibine vur.
Bunu ileriki zamanlarda kesinlikle yapacağım.
i7-9750H, GTX 1650'yi çerez niyetine bir güzel yer. Yani anlayacağınız darboğaz olması imkansız gibi bir şey. i7-9750H ve RTX 2060 ikilisi laptoplar var GTX 1650'ye mi yapacak? :D
Kesinlikle bende öyle düşündüm.
i7-9750H, GTX 1650'yi çerez niyetine bir güzel yer. Yani anlayacağınız darboğaz olması imkansız gibi bir şey. i7-9750H ve RTX 2060 ikilisi laptoplar var GTX 1650'ye mi yapacak? :D
Son bir soru daha. Monster ile Excalibur arasında 100₺ lik farkla Excalibur 9750H Vaad ediyor. Monster ise 9300H. Sizce soğutma ve kaliteli malzeme kullanımı açısından hangisini önerirsiniz ?

Monster'i bizzat kullandim ve gayet memnun kaldim. Ama bu casper kotu demek degil. Incelemelerini ve benchmarklarini bulursaniz 100tl farka alinabilir. Benchmarklari ve incelemeleri bulamazsaniz ve kendinizde almadan once inceleme yapamayacaksaniz onermiyorum. Uzun yillar capser ile firin kelimeleri yan yana anildi ve duzeldiler mi bilmiyorum.

o İşlemciye o kadar para verip bence o ekran kartının alınması yanlış olur en azından fiyatına yakın bi ekran kartı alıp en azından eşitlemeniz daha iy olur 2060 veya 2080 gibi mesela :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı