i7-9750H'nin CS:GO'da 96 derece olması normal mı?

Rica ederim hocam. Deneyip sonuçlarını bize bildirirseniz seviniriz. CPU zaten 100 derece olunca kendini kapatıyor. O yüzden zarar görmesi pek olası değil ama GPU yüksek sıcaklıklarda uzun süre çalışırsa PCB ile bağlantısı sağlayan lehim topları aşınmaya başlıyor. Bu aşınmadan ötürü ileri vadede çeşitli görüntü bozulmaları, sürücü kernel hataları, ekrana görüntü gelmemesi gibi sorunlar yaşanıyor. O yüzden dikkatli olmak lazım. GPU 85'in üzerine çıkmadıkça sorun olmaz.

Güncelleme yapmam gerekirse 1 el R6 oynadım. Gpu sıcaklığı genel olarak 85 de çalıştı en yüksek 87 ye çıktı. Cpu sıcaklığı 92 derecelerde çalıştı ve max 95 oldu. Cpu frekansı 2900 ile 4000 arası dalgalı olarak çalıştı bu konuda bir fikrim olmadığı için bir çıkarımda bulunamadım. Farkettiğim en net şey daha önce de dediğim gibi daha önce "No man sky" vs oynarken 85 derecelerde laptopa dokununca 1-2 saniyede elim yanar geri çekerdim ama 94 derece işlemcide kasaya çok rahat dokunabiliyordum ya ben alıştım ya da ortada bir gariplik var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…