i7 i9750 Power limit throttling sorunu

pentastra

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar,
i7 9750H CPU ve 1660 Ti GPU'lu Acer Nitro 5 laptopta Intel xtu ile test yaptığımda Power limit throttling ve current/EDP limit throttling alıyorum. Ayarlar defaultta. Görselleri ekledim. Undervolt mu yapmalıyım? Güç ayarlarını mı ayarlamalıyım? Yoksa ThrottleStop ile mi ayarlarımı yapmayalım? Şimdiden yardımcı olan tüm arkadaşlar çok teşekkür ediyorum.

Adsız.png

Adsız2.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Dptf'yi aygıt yöneticisi>sistem aygıtlarından bulup kaldırdım ben. Yanlış anlamadıysam (biraz yabancı kaynakları kurcaladım) dptf termal güvenliğin 1. güvenlik duvarı oluyor sanırım, disable and lock Turbo Power seçeneği ise 2. güvenlik duvarını etkisiz hale getirmeye yarıyor. Bazı firmalarda ise 3. güvenlik duvarı da varmış ki Dell'de bunlara dahil. Sanırım Ts'de yaptığım yaptığım ayar bilgisayarı kapatana kadar işe yarıyor, bilgisayarı ertesi gün açtığımda yaptığım ayar hiçbir işe yaramıyor sanırım bilgisayar risk olarak görüp Ts'yi engelliyor. Sizin ilk başta yazığınıza cevap yazmayı unutmuşum. Power limit throttling ve current/EDP limit throttling bende de çıkıyor ki bunlar bir sorunun göstergesi değil. Hemen hemen ısınan işlemcilerde olur (kendi düşüncem kesin bilgi değildir). İşlemci eğer ki uçuk ısılara çıkarsa stabil bir seviyede bırakmak için gücü kısar. Örnek olarak 45 50 Watt çekerken baktı ısınıyor kendi gücünü biraz kısar bu kısma benim ki gibi 25 ve altına düşerse sorun var demektir. Intel xtudan uygun undervolt değerini bulun ve her bir değerde xtu içindeki Benchmark'dan test yapın. En uygun değeri bulunca ise ister xtu da ister TS de undervoltu uygulayın. İki program arasında pek fark olacağını sanmam ama TS daha iyi diye okudum. Bir de o Cinebench'den -140 ile bir test yapın -160 bana biraz fazla gibi geldi. En ideal değerin 100 ile 150 arası old. Söyleniyor.

Cevap için teşekkürler hocam. Şu Dptf'yi göremedim bir türlü ama bakacağım tekrardan. Cinebench R20'de -160 Volt ile daha yüksek puan aldığım için öyle kullanıyordum ama en iyi -140 civarı sanırım, genelde öyle yazılmış.

Hocam CS:GO kurmadım ancak FIFA 19'da 170-200 arası FPS'lerde dolanıyor.

Tam olarak hangileri oluyor onlar? Biraz açabilir misiniz?

CinebencH20 skoru da böyle. Normalde i7 9750H işlemciler 2600 civarı alırken ben undervolting (-160V) ile en fazla 2445 puan daha yeni alabildim.

Demin denedim sonrasında stres test yaptığımda 45W ve 56W'ı hiçbir şekilde geçemedim. Acer TDP'yi 45W'a kilitlemiş olabilir, BIOS ayarlarında da TDP ile ilgili bir şey bulamadım (ınsydeH20 v5.0)
FIFA 19 ayarlar nedir ? Ayrıca RAM tek kanal mı ? Ben de AN515-55 ile sorunlar yaşıyorum.

Ben de HP Omen var, aynı işlemci ve bende de aynı sorun var. İşlemci yük altında MHz düşürüyor ve voltajı 60 70ken Max 45'e sabitliyor 30 sn sonra. Eskiden böyle bir sorunum yoktu ama 1 ay önce başladı. Undervoltsuz 2770 puan alıyordum Cinebench'den, şimdi 2400'lere düştü, undervolt yapınca yine 2750'lere çıkıyor ama eskiden undervoltsuz o puan dı, ne yapmam gerek?

Maksimum A ve W değerlerini arttırın, hatta sona çekebilirsiniz. Tavan değeri belirliyor onlar, zararı olmaz.

@erengore hocam burada belirtlilen Turbo Boost Power Max ve Processor Core IccMax mıdır?
Turbo Boost Power'ı limitsiz yaptım ısıl dengede bir şey olmadı. IccMax'ı son değere yükseltmek cihaz için tehlike oluşturur mu?

@erengore hocam burada belirtlilen Turbo Boost Power Max ve Processor Core IccMax mıdır?
Turbo Boost Power'ı limitsiz yaptım ısıl dengede bir şey olmadı. IccMax'ı son değere yükseltmek cihaz için tehlike oluşturur mu?
Hayır oluşturmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı