i7 i9750 Power limit throttling sorunu

pentastra

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar,
i7 9750H CPU ve 1660 Ti GPU'lu Acer Nitro 5 laptopta Intel xtu ile test yaptığımda Power limit throttling ve current/EDP limit throttling alıyorum. Ayarlar defaultta. Görselleri ekledim. Undervolt mu yapmalıyım? Güç ayarlarını mı ayarlamalıyım? Yoksa ThrottleStop ile mi ayarlarımı yapmayalım? Şimdiden yardımcı olan tüm arkadaşlar çok teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Cevap için teşekkürler hocam. Şu Dptf'yi göremedim bir türlü ama bakacağım tekrardan. Cinebench R20'de -160 Volt ile daha yüksek puan aldığım için öyle kullanıyordum ama en iyi -140 civarı sanırım, genelde öyle yazılmış.

FIFA 19 ayarlar nedir ? Ayrıca RAM tek kanal mı ? Ben de AN515-55 ile sorunlar yaşıyorum.

Ben de HP Omen var, aynı işlemci ve bende de aynı sorun var. İşlemci yük altında MHz düşürüyor ve voltajı 60 70ken Max 45'e sabitliyor 30 sn sonra. Eskiden böyle bir sorunum yoktu ama 1 ay önce başladı. Undervoltsuz 2770 puan alıyordum Cinebench'den, şimdi 2400'lere düştü, undervolt yapınca yine 2750'lere çıkıyor ama eskiden undervoltsuz o puan dı, ne yapmam gerek?

Maksimum A ve W değerlerini arttırın, hatta sona çekebilirsiniz. Tavan değeri belirliyor onlar, zararı olmaz.

@erengore hocam burada belirtlilen Turbo Boost Power Max ve Processor Core IccMax mıdır?
Turbo Boost Power'ı limitsiz yaptım ısıl dengede bir şey olmadı. IccMax'ı son değere yükseltmek cihaz için tehlike oluşturur mu?

Hayır oluşturmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…