İ7 Notebook mu, MacBook mu?

macroasm

Hectopat
Merhabalar. Android ve Web projeleri geliştirmek için Core 2 Duo kullanıyorum. Bu aralar yeni bir notebook almayı düşünüyorum. iOS için Xcode ihtiyacım olacak. Recep beyin videosundaki gibi Linux Mint üzerinde, VMware ile sanal makine da Mac Os çalıştırmayı başardım. Toplamda 3 Gb Ramim 1Gb'ını Mac Os X'e vererek çalıştırıyorum. Xcode biraz takılsa da çalıştırmayı başardım.

Sorum şu :
1- İyi bir makine alıp Intel Core i7 Extreme (3.Nesil) gibi 8 GB Ram in yarısı ile sanalda Mac Os mu çalıştırayım?
2- İ7 işlemcili Notebookda Mac Os X ve Linux'u Dual Boot mu kullanmalıyım?
3- Mac Os X alıp yoluma devam mı edeyim? ( bütçe 2000-2500 TL)

Eğer 1 veya 2. şık ise hangi İ7 işlemcili Notebook almalıyım. Marka ve model tavsiye eder misiniz?

İyi çalışmalar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence 2. şık daha mantıklı. En üstte başarılı Hackintosh kurulumları bölümüne giderek, güçlü bir laptop beğenseniz zaten 2000 TL civarında olacaktır. Başarılı kurulumdan seçtiğiniz için Mac Os kurulumu da sorun olmayacaktır.

Üç e bölersiniz Hdd yada bendeki gibi çift Hdd'li bir model alırsınız. Dualboot kurulumu da forumda var, çok kolayca sistemleri de kurabilirsiniz.

Neden böle bir tavsiye veriyorum derseniz de ; Mac Bookların donanımları zayıf ve gereksiz pahalılar. Yani retina İPS ekran SSD vs. koymuş üstünde bütünleşik 512MB ekran kartı fiyat 4500 TL gibi.

Mac artık zarif tasarımını satıyor anlayacağınız yani markaya veriyorsunuz o aradaki farkı. Sizin işler zaten 3 boyut vs. değil çok da performans gerektirmiyor ama benim naçizane fikrimde size bu yönde.

Yaklaşık 1000$ bütçeniz var ve bu aralar büyük elektronik marketlerde %40'lara varan indirimler var. Dediğim konuya bakıp modelleri alıp bir uğrayın oralara derim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı