i7700 ve RX 6700XT darboğaz yapar mı?

Afterburner ile drop yediğiniz oyunlardaki değerlerinizi atın bir bakalım.

Sadece Valorant oynuyorum zaten akşam işten çıktıktan sonra atarım eğer dönüş yapacak olursanız.

Yaparız hocam atın siz. Kolay gelsin. 😀

Eyvallah hocam. Peki ekran kartının gücünü düşürme gibi bir şey yapabilir miyiz yani darboğaz için parça değiştirmeden çözüm yolu bulabilir miyiz?

Varsayımlar üzerine değil, tecrübe ettiğimi yazıyorum. Nokta...
Kimse varsayımlar üzerine yazmıyor zaten, Intel'in 7.nesil bir işlemcisi RX 6700 XT kartını 1080p çözünürlükte darboğaz olmadan besleyemez.

i7-7700 işlemcisi çıktığında daha RTX 20 ve RX 5000 serisi yoktu.

Kimse varsayımlar üzerine yazmıyor zaten, Intel'in 7.nesil bir işlemcisi RX 6700 XT kartını 1080p çözünürlükte darboğaz olmadan besleyemez.
Darboğazı yalnızca CPU ile temellendirmek bir hatadır. Dediğim gibi, oyununa göre, RAM ya da VRAM yetmiyorsa bu da darboğazdır ama CPU'nun %40'larda ya da %60'larda çalışması, oyunu oynanmayacak bir duruma getirmez(!)

Neyse, gerçekten sıkıldım artık bu forumlardan Sizlere kolay gelsin 👍

Darboğazı yalnızca CPU ile temellendirmek bir hatadır. Dediğim gibi, oyununa göre, RAM ya da VRAM yetmiyorsa bu da darboğazdır ama CPU'nun %40'larda ya da %60'larda çalışması, oyunu oynanmayacak bir duruma getirmez(!)

Neyse, gerçekten sıkıldım artık bu forumlardan Sizlere kolay gelsin 👍
Evet darboğaz sadece işlemciden kaynaklı olmaz fakat i7-7700 işlemcisi RX 6700 XT kartını 1080p çözünürlükte besleyemez. Bu kadar basit.

Diyorum ki daha RTX 20 serisi yoktu o işlemci çıktığında. Siz diyorsunuz ki RTX 3060 Ti ve RX 6700 XT besler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı