i7700K Zorlamayacak GHz Değeri Kaçtır?

Andaç Liman

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Visual Designer
i7700k işlemci, MSI Z270 tomahawk anakart kullanıyorum ve OC yapacağım ancak ideal ve çok fazla zorlamayacak GHz değeri kaçtır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Önemli olan soğutma. Sıvı soğutma veya çok kaliteli bir soğutucunuz varsa 5.0 Ghz'ye kadar Overclock edersiniz. Her şey soğutucuya bağlı ve benim tavsiyem sıvı soğutmanız yoksa bu işe bulaşmayın.

Anakart üreticisi tarafından yapılan testler sonucunda işlemcinizin en ideal çalışma hızı Game Boost özelliği adında önayar olarak atanmış durumda. İsterseniz onu açarsınız, soğutmanız el veriyorsa güvenli ve hızlı bir durumda çalışır. I7 7700K'nın serin kaldığı bir hız yok. Her hızda yük altında 65 derecenin üstüne çıkıyor.

Sıvı soğutmam mevcut oc yapmayı düşündüğüm için sipariş vermiştim. Haftaya elime ulaşacak kasa 5.0 ghz deneyip bir bakacağım sıcaklıklarına.

Anakart üreticisi tarafından yapılan testler sonucunda işlemcinizin en ideal çalışma hızı Game Boost özelliği adında önayar olarak atanmış durumda. İsterseniz onu açarsınız, soğutmanız el veriyorsa güvenli ve hızlı bir durumda çalışır. I7 7700K'nın serin kaldığı bir hız yok. Her hızda yük altında 65 derecenin üstüne çıkıyor.
Game Boost voltajı yükseltirken biraz cömert davranıyor. Bu yüzden ısınma sorunları ortaya çıkabiliyor. Tavsiyem manuel olarak overclock yapılması.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı