i9 10850K 4200TL'ye alınır mı?

Makaleler
2
Yer
Almanya / Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Elimde şu an i7 10700F ve MSI B460M Pro anakart var, Z serisi anakart bakıyorum uzun süredir anakartı degistirmisken islemciyi de yükseltmeyi düsünüyorum. Inventus'da i9 10850K 4200TL şu an sizce alınır mı? i7 10700F işlemcimi satacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fiyatı uygun ama bence gereksiz. Ama alırsanız oyun performansında çok bir değişiklik olmaz. Çoklu çekirdek performansında iyileşme görürsünüz.

Fiyatı uygun ama bence gereksiz. Ama alırsanız oyun performansında çok bir değişiklik olmaz. Çoklu çekirdek performansında iyileşme görürsünüz.

Az önce siparis gectim ilerisi icin alıyorum. Islemcimi satılıga cıkarıyorum simdiki 0 olarak bakıldıgında 10700F 5000+ lira civarındayken bu 4200'e bu piyasada cok uygun geldi, olmadı satarım belki.

Artan güç tüketimi, az farkı olan tekli çekirdek performansı ile Codec ve çoklu çekirdek farkı var. Bütçeye bağlı farklı şeyler de düşünülebilir bence. 6600 XT ekran kartınız, B550 ve yeni bir Ryzen işlemci ile SAM açabilmek gibi.

Bir tavsiyeniz var mı? Almaya deger mi? İptal etme sansım var hala.

10700F ve anakartınızı satınca toplam bütçeniz ne kadar oluyor? Ona göre SAM teknolojisi için öneride bulunayım.

Gecen hafta ilana koydugumda 3500'e baya alıcı cıktı yani 3500'e satabiliyorum elde olanları. i9 10850K'yı 4200'e aldım simdi, islemci icin bütcem bu kadardı, anakarta max 2.000TL verebilirim, RAM'leri 3200MHz bakıyorum yani 7500TL bütce. Suan siparisim onaylandı fakat siparis iptal ve ya iade hakkı var hala.

Ryzen 5 5600X işlemci ve ASUS TUF B550 PRO anakart. 7500 TL'lik bütçenizden 577 TL geriye kalıyor. Yanlış anlamadıysam RAM'lerinizi satmıyorsunuz, 3200MHz halihazırda olanları kullanıyorsunuz ki yeterli olur zaten.

Kanalların doğruluğunu bilmiyorum fakat oyun ve decoding testleri yapılmış:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Tek çekirdekte 5600X, 10850K'yı geçmiş olarak görünüyor. Çokludaki fark çok az, çekirdek sayısı farkını da göz önünde bulundurabiliriz. 5600X'te önbellek daha fazla. Codec desteği olarak 10850K, 10700F'de olduğu gibi öne çıkıyor. Şahsen 6600 XT kullandığınız için SAM yapmanızı tavsiye ediyorum. 10850K'nın yüksek sıcaklıkta çalıştığına dair kullanıcı yorumları varken aynı şekilde 125W TDP'si olduğuna Intel'in sayfasından da bakabilirsiniz. Bu yükseltme mantıklı olduğu kadar da gereksiz sayılıyor. Zira 10700F oldukça ideal bir işlemci. Sadece SAM için de bu kadar değişime gerek yok bence. Sadece işlemci değiştirmek isteseydiniz bu öneriyi yapmazdım fakat anakart da değiştirmek istediğiniz için öneride bulundum.

Not: Anakartı Linus'un sitesindeki VRM Tier List'inden bakarak seçtim. A seviyesinde öneriliyor.
Not 2: 10850K için ayrıyeten soğutma almanız gerekecek ki muhtemelen 240MM bir sıvı soğutma kurtarır. Fiyatları da bayağı bi' yükselmişti en son baktığımda. Kalan bütçe ile isterseniz 5600X işlemciye kule tipi hava soğutucu alabilirsiniz.

Son düzenleme:
Ryzen 5 5600X işlemci ve ASUS TUF B550 PRO anakart. 7500 TL'lik bütçenizden 577 TL geriye kalıyor. Yanlış anlamadıysam RAM'lerinizi satmıyorsunuz, 3200MHz halihazırda olanları kullanıyorsunuz ki yeterli olur zaten.

Kanalların doğruluğunu bilmiyorum fakat oyun ve decoding testleri yapılmış:

Tek çekirdekte 5600X, 10850K'yı geçmiş olarak görünüyor. Çokludaki fark çok az, çekirdek sayısı farkını da göz önünde bulundurabiliriz. 5600X'te önbellek daha fazla. Codec desteği olarak 10850K, 10700F'de olduğu gibi öne çıkıyor. Şahsen 6600 XT kullandığınız için SAM yapmanızı tavsiye ediyorum. 10850K'nın yüksek sıcaklıkta çalıştığına dair kullanıcı yorumları varken aynı şekilde 125W TDP'si olduğuna Intel'in sayfasından da bakabilirsiniz. Bu yükseltme mantıklı olduğu kadar da gereksiz sayılıyor. Zira 10700F oldukça ideal bir işlemci. Sadece SAM için de bu kadar değişime gerek yok bence. Sadece işlemci değiştirmek isteseydiniz bu öneriyi yapmazdım fakat anakart da değiştirmek istediğiniz için öneride bulundum.

Not: Anakartı Linus'un sitesindeki VRM Tier List'inden bakarak seçtim. A seviyesinde öneriliyor.
Not 2: 10850K için ayrıyeten soğutma almanız gerekecek ki muhtemelen 240mm bir sıvı soğutma kurtarır. Fiyatları da bayağı bi' yükselmişti en son baktığımda. Kalan bütçe ile isterseniz 5600X işlemciye kule tipi hava soğutucu alabilirsiniz.

Kullandıgım RAM'ler 3200MHz degil, 3000MHz ki anakartım sebebiyle 2933MHz üzerine cıkamıyorum. Islemci için hiç masrafa girmeden 10700F ile devam edip 3600MHz RAM ve Z serisi bir anakart almam ne kadar mantıklı olur? Islemci O.C desteklese dahi O.C isleriyle ugrasmam.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı