Ryzen 5 5600X işlemci ve
ASUS TUF B550 PRO anakart. 7500 TL'lik bütçenizden 577 TL geriye kalıyor. Yanlış anlamadıysam RAM'lerinizi satmıyorsunuz, 3200MHz halihazırda olanları kullanıyorsunuz ki yeterli olur zaten.
Kanalların doğruluğunu bilmiyorum fakat oyun ve decoding testleri yapılmış:
Tek çekirdekte 5600X, 10850K'yı geçmiş olarak görünüyor. Çokludaki fark çok az, çekirdek sayısı farkını da göz önünde bulundurabiliriz. 5600X'te önbellek daha fazla. Codec desteği olarak 10850K, 10700F'de olduğu gibi öne çıkıyor. Şahsen 6600 XT kullandığınız için SAM yapmanızı tavsiye ediyorum. 10850K'nın yüksek sıcaklıkta çalıştığına dair kullanıcı yorumları varken aynı şekilde 125W TDP'si olduğuna Intel'in sayfasından da bakabilirsiniz. Bu yükseltme mantıklı olduğu kadar da gereksiz sayılıyor. Zira 10700F oldukça ideal bir işlemci. Sadece SAM için de bu kadar değişime gerek yok bence. Sadece işlemci değiştirmek isteseydiniz bu öneriyi yapmazdım fakat anakart da değiştirmek istediğiniz için öneride bulundum.
Not: Anakartı Linus'un sitesindeki
VRM Tier List'inden bakarak seçtim. A seviyesinde öneriliyor.
Not 2: 10850K için ayrıyeten soğutma almanız gerekecek ki muhtemelen 240mm bir sıvı soğutma kurtarır. Fiyatları da bayağı bi' yükselmişti en son baktığımda. Kalan bütçe ile isterseniz 5600X işlemciye kule tipi hava soğutucu alabilirsiniz.