i9 10900K 3080 Ti sistem donuyor

AHD

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
Gskill Trident Z Neo 4x16 GB 3600 MHz CL16
SSD veya HDD modeli
Samsung 980 Pro
Ekran kartı
MSI RTX 3080 Ti Suprim X
Anakart
MSI MPG Z490 Carbon
İşlemci
i9 10900K
Merhaba. Bilgisayarımda son 2 aydır bu sorunla karşılaşıyorum hiçbir şey yapmadığım halde bilgisayar durduk yerde kilitleniyor, klavye fare donuyor. PSU da ya da kapatma tuşundan kapatıp açınca düzeliyor aradan 5 dk geçiyor gene aynı şey oluyor. Bazen de sorun yapmıyor. Windows'u sildim tekrar yükledim, BIOS'u güncelledim, Update'ler her şey güncel ama sorunum düzelmiyor. Tavsiyesi olan ya da çözümü bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

RAM'lerden olabilir mi acaba RAM yükseltmesi veya OC yaptin mi o dediğin zamanlarda? SSD de olabilir, SSD sağlığına da bak.

Sadece BIOS 'tan RAM' leri kendi olduğu değere çekmiştim. Çünkü ayarsız 2400 civarında çalışıyordu BIOS ayarlarından 3600'e çektim. İşlemciye OC yapmadım. SSD sağlığına nasıl bakabilirim? Bu arada bilgisayar donduktan sonra kapatıp açınca bazen RAM 'lerde hata LED'i yanık kalıyor açılmıyor sonra kendi kendine düzeliyor.

Sadece BIOS 'tan RAM' leri kendi olduğu değere çekmiştim. Çünkü ayarsız 2400 civarında çalışıyordu BIOS ayarlarından 3600'e çektim. İşlemciye OC yapmadım. SSD sağlığına nasıl bakabilirim? Bu arada bilgisayar donduktan sonra kapatıp açınca bazen RAM 'lerde hata LED'i yanık kalıyor açılmıyor sonra kendi kendine düzeliyor.
Hocam varsa 3000 MHz 'de calistirabilir misin 4 modül 3600 MHz'de işlemci problem çıkarıyor olabilir.

SSD değildir hocam zaten zor bir ihtimal elindeki SSD ile de bir ihtimal demiştim. Ama şu an yuzde 90 ramdir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı