i9 10900K RTX 3080 tis sistem kendi kendine kilitleniyor

Kim Busik

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Gskill Trident Z Neo 3600MHZ CL16 4X16 RAM
SSD veya HDD modeli
Samsung 980 Pro 1TB
Ekran kartı
Msi Rtx 3080 Tİ Suprim X
Anakart
Msi Z490 Carbon Ek X
İşlemci
i9 10900K
Arkadaşlar selam. Bilgisayarımda oyun oynarken veya internette gezinirken ya da edit yaparken ne yaptığım fark etmeksizin kendi kendine kilitleniyor. Bilgisayarı açıp hiçbir şey yapmadan dursa bile bir süre sonra klavye fare hepsi donuyor, ne Görev Yöneticisi açılıyor ne alt F4 çalışıyor komple kilitleniyor. Ancak kasanın kapatma tuşundan bilgisayarı kapat aç yapınca düzeliyor ama yine aynı şey oluyor.

PSU 1050W fazlasıyla yeterli. Sistemimi 3 buçuk 4 yıl önce topladım. Herhangi bir ısınma sorunu yok. Windows 10'dayken böyle yapmıyordu. 11 geçtiğimde karşılaştığım olmuştu ama bu aralar çok sık yapıyor. Daha yeni format attım fakat hala sorun devam ediyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Görüntü donuyor ve hoparlörlerden ses geliyor ama gelen ses takılı kalıyor prrrrrrr diye.

Hocam OCCT ile Power testi yapıp test sırasındayken voltaj kısımının fotoğrafını atabilir misin? Bu arada benzer bir durumu bende yaşamıştım. İlk başta goolge falan gidiyordu sonra mouse klavye gidip tüm sistem kitleniyordu. Sıfırlayınca düzelmişti.

Görüntü donuyor ve hoparlörlerden ses geliyor ama gelen ses takılı kalıyor prrrrrrr diye.

Eski guc kaynagimda aynisini yasiyordum Zalman bir PSU'ydu 12v kanalindan yuk altina girince neredeyse 10Volt'lara kadar dusuyordu ve sistem donup ses takili kalıyordu, PSU degistirince duzeldi. Ekran karti kendisini korumaya aliyor olabilir. İsterseniz ekran kartini cikartip deneyin muhtemelen kapanmayacaktir.

Hocam AIDA trial versiyonda 12 voltu göstermiyor.

Hallediyorum.

HWiNFO gosteriyor hocam AIDA64 yanlış yazmisim yukarıda bir arkadas yazinca hatirtladim kusura bakmayin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski guc kaynagimda aynisini yasiyordum Zalman bir PSU'ydu 12v kanalindan yuk altina girince neredeyse 10Volt'lara kadar dusuyordu ve sistem donup ses takili kalıyordu, PSU degistirince duzeldi. Ekran karti kendisini korumaya aliyor olabilir. İsterseniz ekran kartini cikartip deneyin muhtemelen kapanmayacaktir.

HWiNFO gosteriyor hocam AIDA64 yanlış yazmisim yukarıda bir arkadas yazinca hatirtladim kusura bakmayin.
eyvallah indiriyorum şuan

eyvallah indiriyorum şuan
occt de gösteriyormuş direk

Dosya Ekleri

• resim_2025-07-07_145343353.png
    resim_2025-07-07_145343353.png
    545,3 KB · Görüntüleme: 27
Eyvallah indiriyorum şu an.

OCCT de gösteriyormuş direk.

Yükteyken atmanız lazım hocam. Power testine sokun. Test sırasında atın. Boştaki değerler çokda önemli değil.

1751889353243.png

Yükteyken atmanız lazım hocam. Power testine sokun. Test sırasında atın. Boştaki değerler çok da önemli değil.

Eki Görüntüle 2529650

Evet benim eski Zalman PSU da bosta 12v verirken yuke girince 11v 10v oluyordu yuk altinda degerrler 11.4v altina duserse zaten kilitler sistem kendisini.

Hocam OCCT ile Power testi yapıp test sırasındayken voltaj kısımının fotoğrafını atabilir misin? Bu arada benzer bir durumu bende yaşamıştım. İlk başta goolge falan gidiyordu sonra mouse klavye gidip tüm sistem kitleniyordu. Sıfırlayınca düzelmişti.
hocam test sırasında benimde windows görev çubuğu işlevini yitirdi en son yine kasanın tuşundan kapatıp açtım 4 dk lık bir test yaptım kasa ekran kartı ve radyatör fanlarım silent moddaydı sıcaklıklar ve voltajlar bu şekilde.

hocam test sırasında benimde windows görev çubuğu işlevini yitirdi en son yine kasanın tuşundan kapatıp açtım 4 dk lık bir test yaptım kasa ekran kartı ve radyatör fanlarım silent moddaydı sıcaklıklar ve voltajlar bu şekilde

Dosya Ekleri

• voltaj testi tam yük.png
    voltaj testi tam yük.png
    650,9 KB · Görüntüleme: 23
Hocam test sırasında benim de Windows görev çubuğu işlevini yitirdi en son yine kasanın tuşundan kapatıp açtım 4 dk lık bir test yaptım kasa ekran kartı ve radyatör fanlarım silent moddaydı sıcaklıklar ve voltajlar bu şekilde.

Voltaj değerleri normal.

CPU 93 dereceyi görmüş. Ama 270W için normal.

Farklı bir sorun var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı