i9-10900K OC ile Prime95'da Donuyor

zizi

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar merhaba, daha önce de aynı konuda birkaç başlık açmıştım. i9 10900K işlemcimi OC yaptım. Cinebench R23 çoklu çekirdek testine soktum stabil çalıştı. Birkaç oyunun benchmarkını yaptım, onlarda da sorun yok. 4-5 gündür de böyle kullanıyorum. Bugün aklıma geldi bir de Prime95 testine sokayım dedim ve ilginç bir şekilde burada stabil davranmıyor işlemcim. Testi başlattığım anda bilgisayar donuyor. İnternette Prime95'in işlemciyi gereksiz strese soktuğu hakkında birkaç yazı okudum. Sizin fikirleriniz neler? Böyle kullansam bir sorun olur mu? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Zararı olmaz ama beklenmedik bir zamanda bilgisayar tık diye kapanabilir veya testte olduğu gibi donabilir eğer voltaj yetersiz gelirse. Bir iki tık voltajı yükseltin, sonra test yapmayı deneyin.
İnternette Prime95'in işlemciyi gereksiz strese soktuğu hakkında birkaç yazı okudum.
Özellikle Small FFTs testi ile bayağı strese sokuyor. Pratikte o kadar yük altına girmez zaten işlemci. Ama doğru voltajı bulup sıkıntısız kullanmak için bu test şart denebilir.

Zararı olmaz ama beklenmedik bir zamanda bilgisayar tık diye kapanabilir eğer voltaj yetersiz gelirse. Bir iki tık voltajı yükseltin, sonra test yapmayı deneyin.

Özellikle Small FFTs testi ile bayağı strese sokuyor. Pratikte o kadar yük altına girmez zaten işlemci. Ama doğru voltajı bulup sıkıntısız kullanmak için bu test şart denebilir.
Voltaji zaten standart değerlerin üstünde tuttum. 1.450v'a kadar yükselttim fakat stabil calişmadı. Ben de yüksekte bir bulayım voltajı yavaş yavaş düşurürüm diye 1.480'e sıçradım ve bu değerde stabil çalıştı. İşlemcinin core voltajini bir iki kez 1.47 küsür gördügüm için daha düşürmeyeyim dedim. Daha yükselmeli miyim emin değilim.

Voltaji zaten standart değerlerin üstünde tuttum. 1.450V'a kadar yükselttim fakat stabil calişmadı. Ben de yüksekte bir bulayım voltajı yavaş yavaş düşurürüm diye 1.480'e sıçradım ve bu değerde stabil çalıştı. İşlemcinin Core voltajini bir iki kez 1.47 küsur gördügüm için daha düşürmeyeyim dedim. Daha yükselmeli miyim emin değilim.

1, 5Vnin üstüne çıkma tehlikeli olabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı