i9 10900K tam yükte 235W güç tüketiyor

Fanlar boşa değil. 😀
vrmfan2.jpg
vrmfan1_small.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
İki işlemcinin kesinlikle karşılaştıralamayacak olduğunun farkındayım. Güç tüketim değerleri ve sıcaklıklar 14nm gibi eski kalmış bir teknoloji için çok normal onu demeye çalışıyorum. Konuya yorum yapanlar 225W güç çeken tek işlemci 10900K gibi bir algı yaratmış tepkim ona ama AMD'ye laf söyletmeyen fanboy tayfa anında üstüne alınıp kudurduğu için konu anında başka yerlere çekiliyor.
Bu aralar moda oldu haksız çıkınca "algı yapıyorlar" demek. Ne algısı arkadaşım biz zaten İntel'i 14 nm mimaride kaldığı için eleştiriyoruz. Ee ne diyelim "İntel 14 nm mimaride, o zaman bu sıcaklık ve güç tüketimi onun hakkıdır kimse birşey diyemez" mi diyelim? Rekabet her zaman son kullanıcı için iyidir. Burada AMD veya İntel fanboyluğu yapmakta embesilliğin pik noktasıdır. Şahsen umarım İntel kendini toplar ve AMD'yle rekabete girer. En sonunda kazanan ben olurum çünkü serbest piyasanın olayıda budur.

Intel 10.nesli beklerken bu haberi gördüm. FX serisiyle o kadar dalga geçildikten sonra bunu görmek dejavu hissi uyandırmadı değil. Kim bilir belki de birkaç yıl sonra "Intel alınmaz moruq ısınıyor." Tarzı yorumlar görmeye başlarız 🙂

Teste göre i9 10900K; herhangi bir hız aşırtma yapılmadan, 4.8 GHz hızında 235W'a kadar güç tüketiyor. İşin ürkünç yanı ise işlemcinin 240mm sıvı soğutmaya rağmen 93 dereceye çıkması. Gerçekten doğru mu bilemeyeceğim ama doğruysa cidden çok kötü. Stok frekansta 240mm soğutucu yetmeyecekse buna hız aşırtmayı neyle yapacaklar merak ediyorum.

Intel 14nm'yi zorlamaya devam ederse 11.nesilde acaba neyle karşılaşırız.

Onun birde ısınması var uff maşallah

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı