i9 10900KF ve RTX 3090 sistem düşük performans

Shrekarph

Zeptopat
Daha fazla  
  • MSI Z490 Gaming Carbon Wi-Fi
  • i9 - 10900KF.
  • 128 GB RAM.
  • 980 Pro Samsung 1TB NVMe.
  • Toshiba 500 GB SSD.
  • Windows 11 (NVMe'de kurulu)
  • MSI RTX 3090.
  • iCUE sıvı sogutucu.
Yani aranıp da bulunamayan ne varsa bende gibi bir şey ama gerek oyunlarda gerekse bilgisayar performansında beklediğim gibi bir artış söz konusu değil.
Daha önceki bilgisayarım GTX 1060 ve i5 9400F gibi özelliklerden oluşuyordu. 32 GB RAM'le hemen hemen yakın performansta çalışmakta. NVMe'yi ve RAM'leri BIOS'ta tanıtamadığımı düşünüyorum. BIOS ayarlarını hiç bilmiyorum zaten, YouTube'dan çeşit çeşit yerlere girip yapmaya çalışıp, geri sıfırlayıp duruyorum.

bilg.1.jpg

bilg.2.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
32 GB RAM ile 128 GB RAM'in performans farkını günlük kullanımda hissedeceğinizi sanmıyorum. Sorun olduğunu düşündüğünüz donanımda aldığınız performans değerlerini paylaşırsanız sorun olup olmadığı hakkında fikir yürütebiliriz.
Kusura bakmayın ama bu haliyle bu konu "Bakın benim böyle bir bilgisayarım var, çok iyi değil mi?" demek gibi olmuş.

NVMe'yi ve RAM'leri BIOS'ta tanıtamadığımı düşünüyorum.
  • NVMe tanınmaz ise Windows kuramazsınız. Ama gördüğüm kadarı ile kurmuşsunuz. Bunu NVMe SSD'ye kurdunuz diye düşünüyorum.
  • BIOS RAM'i tanımazsa sistem hiç açılmaz ama gördüğüm kadarıyla sisteminiz açılmış. Ne olur? XMP açarsınız ekstradan ki onun da rehberi var:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
    Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

"Bakın benim böyle bir bilgisayarım var, çok iyi değil mi?" demek gibi olmuş.

Kardeşim Celeron bilg. Var, 2 tane 4'lük RAM var, toplam 8 mi yazaydım. Elimdeki ürün neyse onun hakkında soru soruyorum. Anlamadığımı baştan yazdım zaten, BIOS ayarlarından hem de hiç anlamadığımı, sen bendeki bilgisayarı hava görüyosan oda senin sorunun. Ben sadece günlük yaşantıda olan eşya gözüyle görüyorum, sıradan diş fırçası gibi gereç yani. Şimdi gelelim benim esas konuya daha açıkça şöyle bahsedeyim, daha önce BIOS ayarlarına girip bakındığımda SSD Samsung 980 1000.38 gibi bir şey yazmıyordu iyi hatırlıyorum. BIOS'ta NVMe Samsung 980 Pro 1TB gibi bir şeyler yazıyordu, bende bu yüzden buraya üye olup size sormak durumunda kaldım, diğer RAM konusuna gelirsek, anakarta her taktığın RAM ve her taktığın SSD veya ekran kartına cevap olarak, görüntü geliyor sonuçta ben tanıtmadığınızı düşünmüyorum, bilgisayar açılıyor sonucta ben RAM'i görmediğini sanmıyorum gibi bir cevabıda ilk defa duydum hadi geçmiş olsun :)) ben bir sayfa açayım demek ki senin sorman gerekenler varmış Recep kardeşim kolay gelsin sana bana XMP tuşundan bahsediyorsan oyyy halimize yanında da overclock tuşu var sanırsam ona da basarsak bilgisayar çok elektrik yakar herhalde güçlenir falan :) İyi geceler kolay gelsin. Konuyuda F10la Save edipmi kapatayım yoksa onunda videosu var mı?

Hangi oyunlarda hangi çözünürlükte kullanıyorsunuz? Ekstra olarak anakart üzerinden RAM frekansını yaptınız mı diye sormama gerek yok sanırsam.

Bir sen ilgilenmiş görünüyorsun hocam sağ ol, ben dediğim gibi anakart ayarlarını hiç bilmiyorum, birkaç videoda (YouTube) overclock olaylarını gördüm ama oynamak mantıklı gelmedi BIOS'la bir sorun morun olurda açamam geri diye ona da cesaret edemedim açıkçası hiç bilemiyorum yani. Sadece Valorant ve Fortnite yükledim deneme amaçlı başka oyunda denemedim şu anda tek kişilik bir şeyler de yükleyip bakacağım Red death redemption gibi. Bütün denediğim çözünürlükte 1920"1080 144Hz. PC olan kısımdaki. HD olan kısımdakini bile seçmiyorum, kablo olarak da DP denedim olmadı HDMI olmadı 8K HDMI bir fark olmadı 3 üde aynı hatta DP daha kaliteli gibi.
BIOS'tan birkaç resim alıp ekleyeyim en iyisi meramımı tam anlatamayacağım böylede.

Kardeşim Celeron bilg. Var, 2 tane 4'lük RAM var, toplam 8 mi yazaydım. Elimdeki ürün neyse onun hakkında soru soruyorum. Anlamadığımı baştan yazdım zaten, BIOS ayarlarından hem de hiç anlamadığımı, sen bendeki bilgisayarı hava görüyosan oda senin sorunun. Ben sadece günlük yaşantıda olan eşya gözüyle görüyorum, sıradan diş fırçası gibi gereç yani. Şimdi gelelim benim esas konuya daha açıkça şöyle bahsedeyim, daha önce BIOS ayarlarına girip bakındığımda SSD Samsung 980 1000.38 gibi bir şey yazmıyordu iyi hatırlıyorum. BIOS'ta NVMe Samsung 980 Pro 1TB gibi bir şeyler yazıyordu, bende bu yüzden buraya üye olup size sormak durumunda kaldım, diğer RAM konusuna gelirsek, anakarta her taktığın RAM ve her taktığın SSD veya ekran kartına cevap olarak, görüntü geliyor sonuçta ben tanıtmadığınızı düşünmüyorum, bilgisayar açılıyor sonucta ben RAM'i görmediğini sanmıyorum gibi bir cevabıda ilk defa duydum hadi geçmiş olsun :)) ben bir sayfa açayım demek ki senin sorman gerekenler varmış Recep kardeşim kolay gelsin sana bana XMP tuşundan bahsediyorsan oyyy halimize yanında da overclock tuşu var sanırsam ona da basarsak bilgisayar çok elektrik yakar herhalde güçlenir falan :) İyi geceler kolay gelsin. Konuyuda F10la Save edipmi kapatayım yoksa onunda videosu var mı?

Bir sen ilgilenmiş görünüyorsun hocam sağ ol, ben dediğim gibi anakart ayarlarını hiç bilmiyorum, birkaç videoda (YouTube) overclock olaylarını gördüm ama oynamak mantıklı gelmedi BIOS'la bir sorun morun olurda açamam geri diye ona da cesaret edemedim açıkçası hiç bilemiyorum yani. Sadece Valorant ve Fortnite yükledim deneme amaçlı başka oyunda denemedim şu anda tek kişilik bir şeyler de yükleyip bakacağım Red death redemption gibi. Bütün denediğim çözünürlükte 1920"1080 144Hz. PC olan kısımdaki. HD olan kısımdakini bile seçmiyorum, kablo olarak da DP denedim olmadı HDMI olmadı 8K HDMI bir fark olmadı 3 üde aynı hatta DP daha kaliteli gibi.
BIOS'tan birkaç resim alıp ekleyeyim en iyisi meramımı tam anlatamayacağım böylede.
Recep abinin dediği gibi anakart ayarlarından xmp ayarı nasıl yapılır onu öğren hiç zor değil daha sonra. Anakartın bios güncellemeleri nasıl yapılır onu öğren belki sistemini geri tutan bir hata vardır. Ayrıca elinde ki ekran kartı 1080p için gereksiz güçlü oyunlarını 1440 ve 2160p çözünürlükte oynamayı denersen tam performans alırsın. İnternette senin sisteminle aynı özelliklere sahip olup da oyunları test eden "Benchmark" videolarını rahatlıkla bulabilirsin. Daha sonra karşılaştırırsın cidden büyük bir fark var mı yok mu. İyi forumlar.

BIOS ayarlarımda bunlar. Örneğin bir arkadaşım bana uğradığında tabiri caizse "oğlum sende şu da var bassana şunu açmamışın la ne adamsın" gibi bir tavırla karşılaşıyorum, demek ki bundan yavaş çalışıyormuş gibi bir kanıya varıyoruz. Bilemediğim için açmam gereken veya yapmam gereken bir şey varsa yönlendirirseniz sevinirim. 1. resimde Samsung bir şeyler yazıyor ya orada da NVMe gibi bir şeyler yazıyordu normalde de bundan çok eminim Samsung SSD yazmıyordu. 24 JPG de olduğu gibi orada NVMe falan diye bir yazı başlıyordu o yüzden bir şeyleri eksik mi yapıyorum acaba diye düşünmeye başladım veya yanlış mı yapıyorum acaba gibisinden sormak istedim.

3.jpg
21.jpg
22.jpg
24.jpg
25.jpg

Re-Size BAR kapalı, açmalısınız. Sonrasında da son sürüme geçin, sorun kalmamalı:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı