Çözüldü i9 11900F sistem tarayıcıda kasıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

NuriToker

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengance 2x16 Gb Cl16 3200Mhz
SSD veya HDD modeli
Hi-Level 1 Tb 3300-3100
Ekran kartı
Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6800XT
Anakart
MSI B560M Pro-E
İşlemci
Intel Core i9-11900F
Selamlar ilk konum hatam olursa bildirirseniz düzelteyim.

Bilgisayarımda her türlü tarayıcıda kasma sorunu yaşıyorum birkaç haftadır. Yaşadığım kasma şu şekilde; fareyi hareket ettiremiyorum, klavyeyi kullanamıyorum ve ekrandaki görüntü ve sesler donuyor. Ctrl + Alt + Del bastığımda o kasmanın geçip ekranın gelmesi birkaç dakika sürebiliyor.

Denediğim nafile çözümler:

• Google Chrome silip tekrar yüklemek,
  • Microsoft Edge kullanmak,
  • Chromium tabanlı olmayan farklı tarayıcı kullanmak (Firefox tabanlı LibreWolf denedim)
  • Sfc /Scannow komutuyla ve farklı antivirüslerle tarama yapmak,
  • Windows ayarlarından sıfırlama yapmak,
  • Windows 10'a usb bellekten temiz kurulum yaparak dönmek,
  • Donanım hızlandırma ayarları değiştirmek.
Psu: Zalman Zm800 TXII v2 800W 80+

düzenleme: Konuyu açarken video da koymuştum ama paylaştığımda kaybolmuş, buraya video yüklenemiyorsa youtubea yükleyip link atabilirim.

Dosya Ekleri

• 169712147517844294977286921952.jpg
    331,9 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:
Çözüm
Hangi driver sürümünü kullanıyorsunuz?
Son çıkan 23.9.2 ve 23.9.3 sürümünlerinde chrome'da sorun oluyordu. DDU ile şimdiki sürücüyü silip 23.9.1'i yükleyin.
DDU: Display Driver Uninstaller (DDU) download version 18.0.6.8

Donanım hızlandırma açık olabilir mi?

Format attıktan sonra sürücüleri güncellediniz mi?
Evet şuanda sürücülerim güncel, donanım hızlandırma tarayıcı ayarlarından açık ve kapalı denedim sonuç maalesef aynı. Konuyu düzenledim donanım hızlandırma ayarını denenen yöntemlere ekledim.

Hangi driver sürümünü kullanıyorsunuz?
Son çıkan 23.9.2 ve 23.9.3 sürümünlerinde chrome'da sorun oluyordu. DDU ile şimdiki sürücüyü silip 23.9.1'i yükleyin.
DDU: Display Driver Uninstaller (DDU) download version 18.0.6.8

Çözüm
Teşekkürler eve döndüğümde deneyip dönüş yapayım

@Indra128 Dediğiniz gibi ddu'yla kaldırıp ilettiğiniz sürücüyü kurdum. Yarım saattir bir kasma yaşamadım. Dün yeni sürüm çıkartmış amd, notlarına baktığımda donma sorunlarından bahsetmişler. Sanırım dediğiniz gibi ekran kartı sürücüsüyle ilgiliymiş. Yine de güncellemeden önce bir sonraki güncellemeyi bekleyeceğim. İki saate yakın oldu denedim tekrarlanmadı donma, çözüldü teşekkürler.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…