i9 12900K CPU çekirdek hızları hangi hızda çalışıyor?

Ark_Us

Megapat
Makaleler
1
Herkese merhaba,

Aklıma bir soru takıldı onu sormak istiyorum.

Core i9 12900K işlemci var elimizde, benim merak ettiğim şu bu işlemci verimlilik ve performans diye 2 tip çekirdek var. 8 tane performans çekirdeği bunun saat hızı ise 5.2 GHz benim merak ettiğim konu şü: Tüm (8 tanesi)performans çekirdekleri 5.2 GHz hızında mı yoksa tek bir tane çekirdeğimi çıkıyor? Bir yerde bununla ilgili bir şey okumuştum yalnızca bir tanesi(8 çekirdekten sadece biri) o hızlara çıkıyor deniyordu bu doğru mu?

Herkese merhaba,

Aklıma bir soru takıldı onu sormak istiyorum.

Core i9 12900K işlemci var elimizde, benim merak ettiğim şu bu işlemci verimlilik ve performans diye 2 tip çekirdek var. 8 tane performans çekirdeği bunun saat hızı ise 5.2 GHz benim merak ettiğim konu şü: Tüm (8 tanesi)performans çekirdekleri 5.2 GHz hızında mı yoksa tek bir tane çekirdeğimi çıkıyor? Bir yerde bununla ilgili bir şey okumuştum yalnızca bir tanesi(8 çekirdekten sadece biri) o hızlara çıkıyor deniyordu bu doğru mu?

Sizin dediğiniz gibi bir şey duymuştum hocam tüm çekirdekler 5.2 hızında çalışmaz diyorlardı.

Core i9 12900K
Çekirdek sayısı 16
Performance-core sayısı 8
Efficient-core sayısı 8
İş Parçacığı Sayısı 24
Maks Turbo Frekansı 5.20 GHz
Intel® Turbo Boost Max Teknolojisi 3.0 Frekansı ‡ 5.20 GHz
Performance-core Maks. Turbo Frekansı 5.10 GHz
Efficient-core Maksimum Turbo Frekansı 3.90 GHz
Performance-core Taban Frekansı 3.20 GHz
Efficient-core Taban Frekansı 2.40 GHz
Önbellek 30 MB Intel® Smart Cache
Toplam L2 Ön bellek 14 MB
Taban İşlemci Gücü 125 W
Maksimum Turbo Güç 241 W

Sizin dediğiniz gibi bir şey duymuştum hocam tüm çekirdekler 5.2 hızında çalışmaz diyorlardı.

Hadi Boost çıkışınıı boş verelim temel saat hızı 3.20 aynı durum geçerli oluyor mu?

Core i9 12900K.
Çekirdek sayısı 16.
Performance-Core sayısı 8
Efficient-Core sayısı 8
İş parçacığı sayısı 24.
Maksimum Turbo frekansı 5.20 GHz.
Intel® Turbo Boost Max teknolojisi 3.0 frekansı ‡ 5.20 GHz.
Performance-Core maksimum Turbo frekansı 5.10 GHz.
Efficient-Core maksimum Turbo frekansı 3.90 GHz.
Performance-Core taban frekansı 3.20 GHz.
Efficient-Core taban frekansı 2.40 GHz.
Önbellek 30 MB ıntel® Smart cache.
Toplam L2 ön bellek 14 MB.
Taban işlemci gücü 125 W
Maksimum Turbo güç 241 W

İşlemci özeliklerini biliyorum zaten bunu yazmanıza gerek yok üstüne konumuzla da alakalı değil.

Hadi Boost çıkışınıı boş verelim temel saat hızı 3.20 aynı durum geçerli oluyor mu?

İşlemci özeliklerini biliyorum zaten bunu yazmanıza gerek yok üstüne konumuzla da alakalı değil.

Temel hızı da olsa boştayken 3.20 çalışacağını sanmam benim işlemcinin temel hızı 2.70 ama şu an 1.70 2.0 civarlarında çalışıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı