i9 12900K sistem ile GTX 1070 uyumlu mu?

Bütçe
35k , 40k

kenjie

Hectopat
Herkese merhaba.
Toplamış olacağım sistem de önerilerinize ve tecrübenize ihtiyacım var. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
1. sorum, sistem de performansı kötü etkileyebilecek veya uyumsuz bir parça bulunuyor mu?
2. sorum NVIDIA GeForce GTX, 1070 8 GB 256 bit ekran kartım var. Bu kartı bu sisteme montajlarsam bir sorun yaşar mıyım?

Intel Core i9 12900K 5.20 Ghz 16 Çekirdek 30MB 1700p 10nm İşlemci
MSI PRO B760M-P 6800mhz(OC) M.2 1700p ATX DDR5 Anakart
Corsair 32GB(2x16) Vengeance RGB Beyaz 6200mhz CL36 DDR5 Ram
Corsair 1TB MP600 PRO NH NVMe Okuma 7000MB-Yazma 5700MB M.2 SSD
Thermaltake TH360 ARGB Snow Edition 360 mm Intel-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu
Thermaltake View 300 MX Snow Tempered Glass RGB USB 3.2 ATX Mid Tower Kasa
Thermaltake 750W Toughpower GF 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    71,5 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleyen: Moderatör:
Her şey tamam da bu sisteme neden 1070 takıyorsun ki?

Hocam. Elimde bu kart var. Şu an bütçem el vermediği için ekran kartını sonradan takviye etmeyi düşünüyorum. Sistemime bir zararı dokunur mu? Metin2 Knight tarzı oyunlar oynuyorum. Çoklu Client oynamayı tercih ettiğim için GTX 1070'in bana yeteceğini düşündüm ama darboğaz denilen problem hakkında pek bir bilgim yok beni etkiler mi?

Hocam. Elimde bu kart var. Şu an bütçem el vermediği için ekran kartını sonradan takviye etmeyi düşünüyorum. Sistemime bir zararı dokunur mu? Metin2 Knight tarzı oyunlar oynuyorum. Çoklu Client oynamayı tercih ettiğim için GTX 1070'in bana yeteceğini düşündüm ama darboğaz denilen problem hakkında pek bir bilgim yok beni etkiler mi?

Oynadığın oyunlar bunlarsa bu bütçeyle ekran kartı almayıp sonra takviye etmene gerek yok aslında. Bu kadar üst düzey işlemci almak yerine diğer parçalardan biraz kısıp ortalama veya bir tık üstü bir ekran kartı alırsan boşa para harcamamış olursun çünkü oynadığın oyunlar için performans anlamında hiçbir şey değişmez. İlla da yapacağım diyorsan da bir şey olmaz yani işlemcin düşük güçte çalışır o kadar.

Anladım hocam ekran kartı takviyesini sonradan yapacağım için parçalardan kısmayı düşünmüyorum. Ekran kartı konusunda ise henüz karar kılmadım önerileriniz nedir?

Oynadığın oyunlar bunlarsa bu bütçeyle ekran kartı almayıp sonra takviye etmene gerek yok aslında. Bu kadar üst düzey işlemci almak yerine diğer parçalardan biraz kısıp ortalama veya bir tık üstü bir ekran kartı alırsan boşa para harcamamış olursun çünkü oynadığın oyunlar için performans anlamında hiçbir şey değişmez. İlla da yapacağım diyorsan da bir şey olmaz yani işlemcin düşük güçte çalışır o kadar.

Daha fazla ucuza yeni nesil işlemci alabiliyorken 12900K alınmaz.

Hocam Sinerji üzerinden toplayacağım sistemi 13700k yı stok tükenmiş olduğundan dolayı pas geçiyorum. Ayrıyeten kasanın üst kısmına 360M radyatör sığmayacağını söylediler. Kasayı Şuna güncellemeyi düşünüyorum. Ekran kartı önerilerinize açığım 2. el alınacak Max 10, 15k Max.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı