Arkadaşlar merhaba.
Almak üzere olduğum bir sistem var, aşağıya ekleyeceğim. Soğutma olarak çok kararsızım. Ve bütçemide sonuna kadar zorladım, soğutmaya ayırabileceğim 2000 TL gibi bir rakam kaldı. 12900k'yı elimdeki bütçeyle sıvı soğutamayacağımı düşünürsem mecbur hava soğutmayla en kaliteli şekilde soğutayım diye düşündüm.
Sizce i9-12900K model bir işlemciyi sıvı soğutma olmadan "Corsair A500 Dual fan 120mm Intel-AMD uyumlu hava soğutucu" yeterince soğutur mu? Eğer soğutmayacağını düşünüyorsanız 2000 TL'yi geçmeyecek şekilde sıvı soğutma sistemi önerir misiniz?
Şimdiden çok tavsiyeleriniz için teşekkürler.
En ucuz Arctic LIQUID FREEZER II 240 İşlemci Sıvı Soğutucu fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Arctic LIQUID FREEZER II 240 İşlemci Sıvı Soğutucu özelliklerini incele, 4.349,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
Yok hocam, mesleğim grafik tasarım, aynı anda çok fazla işle uğraşmam gerekiyor, biraz da keyfime düşkünüm zorlarım onu ben, hani çok ileriye dönük olsun istedim, keşke ekonomimiz böyle olmasa da rahat rahat alabilsek.
Çok teşekkürler, hepsini inceleyeceğim, amabilmek istediğim şu A500'de yeterli soğutmayı sağlar mı?
En ucuz Arctic LIQUID FREEZER II 240 İşlemci Sıvı Soğutucu fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Arctic LIQUID FREEZER II 240 İşlemci Sıvı Soğutucu özelliklerini incele, 4.349,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
Çok teşekkürler hocam, yük altında yeterli olur mu diye çok sorgulamıştım, peki bir fikir daha alsam sizden, tüm bunlar için 850W bir PSU yeter mi? Bu kadar yük çekebilecek sistemim için yeterli gelir mi acaba?
En ucuz Arctic LIQUID FREEZER II 360 İşlemci Sıvı Soğutucu fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Arctic LIQUID FREEZER II 360 İşlemci Sıvı Soğutucu özelliklerini incele, 4.897,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
evet k360 gibi soğutmalar baya iyiler ama çok pahalı ben olsam en az 360mm
Ve ayrıca sistemdeki RAM CL değeri fazla ya overclock la voltaj verip düşürün yada başka ram'e geçmenizi öneririm.
gelecek için düşünüyorsanız böyle kalsın ama cl değeri daha düşük 8x4 te alabilirsiniz