Hocam herkese selamlar, belli bir bütçem var diyemem ama 50-60 bandında kalması gerekli. Bilgisayarı her şey için kullanacağım ve bir 4-5 sene kadar parçalarda değişiklik yapamam en fazla SSD alabilirim hafıza az kalırsa. Ayrıca bilgisayar müh. Başladım bu sene onun için de lazım olacak ama ayrıca MacBook da düşünüyorum 1 sene vs sonra en geç taşıması kolay olsun ve bataryası iyi gitsin diye. Parçalarda 0 bilgiyim, önerilere açığım eğer bu marka şöyle kötü vs diyecekseniz söyleyin bilmiş olayım. 50-60'a biraz imkansız olacak gibi sistem ama öncelikleri diyeyim size:
3 ekran kartı arasında kaldım:
7800xt,
7900 GRE ve
4070 SUPER. 16 GB VRAM cazip gelse de performans açısından 4070s gibi duruyor ama sizi de dinleyeyim.
RAM:
GSkill 5200mhz 24gb cl40 (bundan 2 tane alacağım) veya
kingston 64gb 5600mhz cl36, 4600TL'ye 48 GB alıp fiyat kısmak mı yoksa 7kya 64 GB mi bilemedim hocam.
SSD: Açıkçası bu 2TB NVMe SSD'lerde bulabildiğim en ucuzu o yüzden burada:
hp fx700 2tb. Ancak buna da uzun zamanlı kullanımda performansı felaket kötü diyorlar; ana SSD olarak önereceğiniz ne varsa hocam söylerseniz çok makbule geçer.
Anakart:
gigabyte h610m h v2 ddr5
CPU:
i9 12900kf
CPU soğutucu olarak en ucuzundan almaya çalışıyorum:
aerocool fan
Hocam kasayı PSU'lu almaya baktım yine fiyatı düşürmek için ancak elimde patlamasa çok iyi olur. Başka önerdiğiniz varsa bekliyorum:
kasa
Monitör konusuna gelince hocalarım hiç bakamadım karar da veremedim gördüğüm 2 3 tanesine. 1440p olsa fena olmaz ama onlar da çok pahalı geldi, öncelik 1440p 165Hz gibi bir şey. Beklentim herkes ile aynı: Ghosting vs olmasın oyun da oynayacağım çünkü; renkleri canlı olsun elimde patlamasın vs... 1080p de tabii olur Hz yüksek oldukça ama zaten 1440p bulamam gibi beklediğim fiyatlara. Önerilerinize açığım yine özellikle bu konuda.
Şimdiden teşekkür ederim.