i9-12900KF sistem toplama önerisi

Bütçe
50-60k

okjijenAbi

Zeptopat
Hocam herkese selamlar, belli bir bütçem var diyemem ama 50-60 bandında kalması gerekli. Bilgisayarı her şey için kullanacağım ve bir 4-5 sene kadar parçalarda değişiklik yapamam en fazla SSD alabilirim hafıza az kalırsa. Ayrıca bilgisayar müh. Başladım bu sene onun için de lazım olacak ama ayrıca MacBook da düşünüyorum 1 sene vs sonra en geç taşıması kolay olsun ve bataryası iyi gitsin diye. Parçalarda 0 bilgiyim, önerilere açığım eğer bu marka şöyle kötü vs diyecekseniz söyleyin bilmiş olayım. 50-60'a biraz imkansız olacak gibi sistem ama öncelikleri diyeyim size:

3 ekran kartı arasında kaldım: 7800xt, 7900 GRE ve 4070 SUPER. 16 GB VRAM cazip gelse de performans açısından 4070s gibi duruyor ama sizi de dinleyeyim.
RAM: GSkill 5200mhz 24gb cl40 (bundan 2 tane alacağım) veya kingston 64gb 5600mhz cl36, 4600TL'ye 48 GB alıp fiyat kısmak mı yoksa 7kya 64 GB mi bilemedim hocam.
SSD: Açıkçası bu 2TB NVMe SSD'lerde bulabildiğim en ucuzu o yüzden burada: hp fx700 2tb. Ancak buna da uzun zamanlı kullanımda performansı felaket kötü diyorlar; ana SSD olarak önereceğiniz ne varsa hocam söylerseniz çok makbule geçer.
Anakart: gigabyte h610m h v2 ddr5
CPU: i9 12900kf
CPU soğutucu olarak en ucuzundan almaya çalışıyorum: aerocool fan
Hocam kasayı PSU'lu almaya baktım yine fiyatı düşürmek için ancak elimde patlamasa çok iyi olur. Başka önerdiğiniz varsa bekliyorum: kasa

Monitör konusuna gelince hocalarım hiç bakamadım karar da veremedim gördüğüm 2 3 tanesine. 1440p olsa fena olmaz ama onlar da çok pahalı geldi, öncelik 1440p 165Hz gibi bir şey. Beklentim herkes ile aynı: Ghosting vs olmasın oyun da oynayacağım çünkü; renkleri canlı olsun elimde patlamasın vs... 1080p de tabii olur Hz yüksek oldukça ama zaten 1440p bulamam gibi beklediğim fiyatlara. Önerilerinize açığım yine özellikle bu konuda.

Şimdiden teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı