i9 12900KF sistemde "CRITICAL_PROCESS_DIED ve IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL" mavi ekran hatası

PhotoZoom

Decapat
RAM
G.Skill Trident Z5 RGB 32GB DDR5 5600MHz
SSD veya HDD modeli
Gigabyte Aorus Gen4 7000s SSD 1TB M.2 x2
Ekran kartı
Gigabyte 1660 OC
Anakart
Gigabyte Aero G ddr5 z690 socket 1700
İşlemci
Intel i9 12900KF socket 1700
Merhaba arkadaşlar. Sizlere Yunanistan, Batı Trakya Gümülcine'den yazıyorum. Ben düğün fotoğrafçısıyım. Mart ayında yeni sistemi topladım. Sistemi kurduğumuzda ilk ekrana görüntü vermiyordu. Yaptığımız araştırma neticesinde BIOS güncellemesi ile sorunu çözdük. Bilgisayarı yaklaşık 2 ay kullandıktan sonra bir gece montajı bitirdim. Render export almadan önce biraz CS:GO oynayayım dedim. Oyuna giriş yaptım ve oyun yeni başlamış olmasına rağmen bilgisayar yapıştı. Yaklaşık 30 saniye bir şey bekledim belki kendi kendine restartlar diye ama hiç işlem uygulamadı. Daha sonra restart tuşuna kendim basmak zorunda kaldım. Bilgisayar durmadan mavi ekran hatası vermeye başladı. Dedim herhalde Windows çöktü. Eski bir tarihe dönmek istedim ona da izin vermedi. O gece öyle bilgisayarı kapatıp eve gittim. Sonraki gün bilgisayarı açtım yeniden birkaç işlem denedim komutlarla yine olmadı. Son çare deyip format atmaya kalktım. Format esnasında bile yine mavi ekran vermeye devam ediyordu.

Dedim bu iş böyle olmayacak bir teknisyene göstermem lazım. Tanıdık bir teknisyen arkadaşa bıraktım bilgisayarı.

Gerçi onun da pek fazla deneme şansı yoktu aslında. Çünkü sistem DDR5 ve şu an DDR5 sistem yeni çıkış yaptığı için parçaları pahalı ve ellerinde mevcut değil. Bu arkadaşın kardeşinde de DDR5 ekipmanlı bilgisayar varmış. Bazı parçaları deneme şansı bulmuş. Misal RAM güç kaynağı ve M.2 SSD.

Tek deneme yapamadığı anakart ve işlemciydi. Ben gidip bilgisayarı ondan aldım. Çünkü yapmam gereken anakart ve işlemciyi aldığım yerlere geri göndermekti. Dedim ya ben fotoğrafçı olduğuma ileride yine başka bir bilgisayara ihtiyaç duyacağım için dedim başka bir Z690 anakart ve RAM ve güç kaynağı aldım. Başka bir teknisyen arkadaşla yenilerini monte etmemize rağmen hala hatayı almaya devam ettik. Şunu belirtmek isterim ki Windows USB'den bile okutmaya kalktığımızda aynı hatayı veriyordu.
Son çare olarak dün işlemciyi aldığım yere gönderdim şimdi gelecek cevabı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Technopat Sosyal'e hoş geldiniz, umarız sorunlarınıza bizimle çözüm bulursunuz.

Bu mavi ekran hatasının çözümü için size ben yardımcı olmaya çalışacağım. Öncelikle eminim siz de görmüşsünüzdür mavi ekranların çözümü için bize minidump denen hatayla alakalı bilgileri içeren dosya gerekmekte. Siz de format esnasında bile mavi ekran aldığınızı belirtmişsiniz. Sisteme farklı disk takıp onunla kurulum yapmayı deneyebilirsiniz.

Ek olarak BIOS üzerinden UEFI ayarlarının doğru şekilde olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Windows 11 kullanıyorsanız Secure Boot ve diğer Windows 11'le yeni gelen ve açılması zorunlu olan özellikleri kapayıp Windows 10 kurmayı da deneyebilirsiniz.

Konunuzu takipte tutacağım bu yüzden yazdıklarınızı gördükçe elimden geldiğince cevaplayacağım. Umarım sorununuz çözülür, iyi günler dilerim.

Öncelikle geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim.
Şu an için sadece beklemek zorundayım. İşlemciyi satın aldığım yere gönderdim. Onlardan haber bekliyorum.
Sisteme farklı disk takıp onunla kurulum yapmayı deneyebilirsiniz diye yazmışsınız.

Onu da denedik. Hem de 3-4 farklı disk üzerine ama yine kurulum esnasında hata veriyor.
O da yetmedi yeni anakart yeni RAM ve yeni güç kaynağı aldığım halde onlarda da hata veriyor.
Şimdi işlemcide de sorun yoksa artık tek değiştirmediğim sıvı soğutucu kaldı. Sıvı soğutucudan öyle bir hata yapabilir mi?

Sıvı soğutmayı çok sıkıyorsanız bir ihtimal olabilir ama düşük bir ihtimal. Sonucu ben de bekliyorum

Sıvı soğutmayı çok sıkıyorsanız bir ihtimal olabilir ama düşük bir ihtimal. Sonucu ben de bekliyorum

Sıvı soğutucu olarak Cooler Master Masterliquid PL360 flux ARGB kullanıyorum. Diğer sıvı soğutucular gibi değil.

Bu arada az önce işlemciyi geri gönderdiğim mağaza ile konuştum. İşlemciyi Intel'e göndermişler ve işlemciden problem belirlemişler. Şimdi Intel'in yeni işlemciyi göndermesini bekliyoruz dediler.

Sizin adınıza çok sevindim, tahmin ettiğim gibi çıktı. Intel değişimi yapacaksa mükemmel olacaktır. Artık gelince test edersiniz ve sonucu söylersiniz. İyi günler dilerim

Sizin adınıza çok sevindim, tahmin ettiğim gibi çıktı. Intel değişimi yapacaksa mükemmel olacaktır. Artık gelince test edersiniz ve sonucu söylersiniz. İyi günler dilerim
Kesinlikle dönüş yapacağım.Gelir gelmez Windows kurulumu gerçekleştiğinde müjdeyi yazarım.Çok enteresan yeni işlemci hata versin.

Canlar Selamünaleyküm hayırlı akşamlar.Yeni İşemcim geldi.Daha önce 12900KF almıştım.İntelin elinde sadece 12900k kalmış onu gönderdiler.Şuan yeni bilgisayardan yazıyorum.Birkaç gün önce yazacaktım ancak programların kurulumu ve birikmiş işlerin yoğunluğu ile yazamadım.
Şuan çok şükür bilgisayar eskisi gibi çalışmaya devam ediyor.
Şuan kullandığım sistemi yeni okuyucalar için yazıyorum.
Intel 12900K
Gigabyte Aero G Anakart 1700 socket
Gskill 32 ram
Coolermaster 750w guc kaynagi
Coolermaster pl360 flux sivi sogutucu
Gigabyte 1660 Ekran Karti

Cift Samsung 27 inch monitor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…