- RAM
- G.Skill Trident Z5 RGB 32GB DDR5 5600MHz
- SSD veya HDD modeli
- Gigabyte Aorus Gen4 7000s SSD 1TB M.2 x2
- Ekran kartı
- Gigabyte 1660 OC
- Anakart
- Gigabyte Aero G ddr5 z690 socket 1700
- İşlemci
- Intel i9 12900KF socket 1700
Merhaba arkadaşlar. Sizlere Yunanistan, Batı Trakya Gümülcine'den yazıyorum. Ben düğün fotoğrafçısıyım. Mart ayında yeni sistemi topladım. Sistemi kurduğumuzda ilk ekrana görüntü vermiyordu. Yaptığımız araştırma neticesinde BIOS güncellemesi ile sorunu çözdük. Bilgisayarı yaklaşık 2 ay kullandıktan sonra bir gece montajı bitirdim. Render export almadan önce biraz CS:GO oynayayım dedim. Oyuna giriş yaptım ve oyun yeni başlamış olmasına rağmen bilgisayar yapıştı. Yaklaşık 30 saniye bir şey bekledim belki kendi kendine restartlar diye ama hiç işlem uygulamadı. Daha sonra restart tuşuna kendim basmak zorunda kaldım. Bilgisayar durmadan mavi ekran hatası vermeye başladı. Dedim herhalde Windows çöktü. Eski bir tarihe dönmek istedim ona da izin vermedi. O gece öyle bilgisayarı kapatıp eve gittim. Sonraki gün bilgisayarı açtım yeniden birkaç işlem denedim komutlarla yine olmadı. Son çare deyip format atmaya kalktım. Format esnasında bile yine mavi ekran vermeye devam ediyordu.
Dedim bu iş böyle olmayacak bir teknisyene göstermem lazım. Tanıdık bir teknisyen arkadaşa bıraktım bilgisayarı.
Gerçi onun da pek fazla deneme şansı yoktu aslında. Çünkü sistem DDR5 ve şu an DDR5 sistem yeni çıkış yaptığı için parçaları pahalı ve ellerinde mevcut değil. Bu arkadaşın kardeşinde de DDR5 ekipmanlı bilgisayar varmış. Bazı parçaları deneme şansı bulmuş. Misal RAM güç kaynağı ve M.2 SSD.
Tek deneme yapamadığı anakart ve işlemciydi. Ben gidip bilgisayarı ondan aldım. Çünkü yapmam gereken anakart ve işlemciyi aldığım yerlere geri göndermekti. Dedim ya ben fotoğrafçı olduğuma ileride yine başka bir bilgisayara ihtiyaç duyacağım için dedim başka bir Z690 anakart ve RAM ve güç kaynağı aldım. Başka bir teknisyen arkadaşla yenilerini monte etmemize rağmen hala hatayı almaya devam ettik. Şunu belirtmek isterim ki Windows USB'den bile okutmaya kalktığımızda aynı hatayı veriyordu.
Son çare olarak dün işlemciyi aldığım yere gönderdim şimdi gelecek cevabı bekliyorum.
Dedim bu iş böyle olmayacak bir teknisyene göstermem lazım. Tanıdık bir teknisyen arkadaşa bıraktım bilgisayarı.
Gerçi onun da pek fazla deneme şansı yoktu aslında. Çünkü sistem DDR5 ve şu an DDR5 sistem yeni çıkış yaptığı için parçaları pahalı ve ellerinde mevcut değil. Bu arkadaşın kardeşinde de DDR5 ekipmanlı bilgisayar varmış. Bazı parçaları deneme şansı bulmuş. Misal RAM güç kaynağı ve M.2 SSD.
Tek deneme yapamadığı anakart ve işlemciydi. Ben gidip bilgisayarı ondan aldım. Çünkü yapmam gereken anakart ve işlemciyi aldığım yerlere geri göndermekti. Dedim ya ben fotoğrafçı olduğuma ileride yine başka bir bilgisayara ihtiyaç duyacağım için dedim başka bir Z690 anakart ve RAM ve güç kaynağı aldım. Başka bir teknisyen arkadaşla yenilerini monte etmemize rağmen hala hatayı almaya devam ettik. Şunu belirtmek isterim ki Windows USB'den bile okutmaya kalktığımızda aynı hatayı veriyordu.
Son çare olarak dün işlemciyi aldığım yere gönderdim şimdi gelecek cevabı bekliyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: