Merhaba arkadaşlar. Öncelikle anakart ve işlemcimi yeni aldım 1 ay oldu bu işlemci ısınma sorunuyla uğrasıyorum her yere destek attım BIOS'ları guncelledim yok. 3 ayrı soğutucu denedim. Montajda da bir sıkıntı yok.
Bu değerler normal mi?
Kullandığım soğutucu Thermaltake Floe Ultra 360. Kendi LCD sensoru var cok ayrı bir değer gösteriyor.
İşlemciyi strese soktuğum zaman anında 45-40 dereceden 95'e yukseliyor 1 saniye geçmeden. Stresi durdurduğumdada aynı şekilde 1 saniye olmadan 40-45'e geçiyor.
Bu tutarsızlığı sensörlere bağladım başka acıklama bulamadım ama her turlu guncellmeyi yaptım duzelmedi ve canımı sıkıyor ya böyleyese diye. İşlemci oyunlarda maxxx 70 dereceyi göruyor bu halde Full kullanmadığı için Max GW2 de %15 CPU kullanımı gördum. Streste %88 90 civarı. Sizce bu sıcaklık değişimi normal mi yoksa anakartın sensörlerinde mi sorun var? 1 Saniye içinde çünkü 50 derece artıp azalabilir mi? Fiziki olarak buna hayret ediyorum. Bir boşta bir de yükte görselleri paylaştım.
Normal. Ayrıca soğutucudaki değer anlık değil 1dk arayla güncelleniyor diye biliyorum boşta iken fakat aniden artınca sıcaklık hemen güncelliyor size 1 saniye gibi geliyor, stres testinde ise 95 dereceye çıkması normal mümkünse UV yapın.
Normal. Ayrıca soğutucudaki değer anlık değil 1dk arayla güncelleniyor diye biliyorum boşta iken fakat aniden artınca sıcaklık hemen güncelliyor size 1 saniye gibi geliyor, stres testinde ise 95 dereceye çıkması normal mümkünse UV yapın.
@Palarush %100 de o derece de kalamaz ama anı sıçrama normal. Benim kötü 5600 bile boşta 44 dereceye zıplıyor hocam. I9 gibi bir işlemci için özellikle oyunda 70 olması süper. Anlık sıçramasıni kafana takma.
Dostum soğutucum çok iyi aldım piyasadaki en iyilerden buna ramen 90 - 95 derece normal mi gerçekten. Ve kasamın içi full fan görsel ileteyim . Peki hadi işlemci guclu bi saniyede 50 derece artıyor ama nasıl soğuyor stresi bitirdiğim gibi 95 ten 45 e düşüyor bu normal mi.
Senin için normal değilse 13900K ve yeni nesil işlemciler hakkında hiçbir şey bilmiyorsun demektir. Bütün incelemelerde bu işlemci hakkında ısınma sorunundan yakınıyorlar. 360mm Soğutucuyla her türlü 95 derece oluyor ve camiada 13900K için bu normal ve kaçınılmaz olarak kabul görmüş durumda. Aynı şekilde 7950X de 95 dereceye dayanıyor ve AMD 95 derece normal diye açıklama yaptı.