Arkadaşlar Allah aşkın yanlış yönlendirmeyin. 80'i geçmez o programın verecegi stress. Büyük ihtimal anakartın güncellemeleri ile ileride düzelecektir. 95c mümkün değil cpuz nin testi
videolarda göruyorum benden cok daha kötü soğutucuyla yarım saatlik full stress test yapıp max 76 derece görüyor adamlar nasıl normal diyebiliyorsunnuz arkadaşlar
@Palarush Kasanın hava akışı kötü dostum. Yazdım bunu, Cooler Master nano partikül bir termal macun ile yeni macunu be Kasanın yanını aç sende 75 dereceyi gecmezsin.
Dostum soğutucum çok iyi aldım piyasadaki en iyilerden buna rağmen 90 - 95 derece normal mi gerçekten. Ve kasamın içi Full fan görsel ileteyim. Peki hadi işlemci guclu bir saniyede 50 derece artıyor ama nasıl soğuyor stresi bitirdiğim gibi 95'ten 45'e düşüyor bu normal mi?
@Palarush Kasanın hava akışı kötü dostum. Yazdım bunu, Cooler Master nano partikül bir termal macun ile yeni macunu be Kasanın yanını aç sende 75 dereceyi gecmezsin.
Dostum kasada 4 tane 200 cm fan 7 tane 120 cm fan var. kapağını açsam emin ol daha kötü olur soğutması cok iyi ondan kaynaklanan bir problem değil bu.
Ya şunu da belirteyim ekran kartım 73 derecede çalsırken egsoz fanlarından ve kasa camından gelen sıcaklığı bariz çok iyi hissedebiliyorum ama bu işlemci 95 te çalısırken hiç bi sıcaklık gelmiyor. Bu da normal mi?
@Palarush Onu kapalı olduktan sonra 30 cm fan taksan ne olur. Şunun garantisini verebilirim. Sistemini getir bendeki 240mm ile benim kasamda daha serin çalışır. Dediklerimi ya sorun çözülür. Kasanda fan olması önemli değil hava akışı kötü.
@Palarush Onu kapalı olduktan sonra 30 cm fan taksan ne olur. Şunun garantisini verebilirim. Sistemini getir bendeki 240mm ile benim kasamda daha serin çalışır. Dediklerimi ya sorun çözülür. Kasanda fan olması önemli değil hava akışı kötü.
Dostum öyle bi konusuyorsun ki sanki bu işlerden hiç anlamıyor muşum. VIEW 51 TG Kasam var önde ve üstte 4 adet 200 CM var kasayı bi araştır. En iyi hava akışına sahip kasalardan biri bende detaylı analizini yaptım zaten.
@Palarush Onu komple kapalı kasa 2 adet 30cm dahi koysan anca içeride ısınan havayı radyatore verir. İmkan olsa sana kendi kasamda ayni sistemi çok daha soğuk çalıştırırdim. Kasanın içindeki fanlarin kaç cm ya da kaç adet olduğu önemli değil. Kasa kapalı sistem anca içindeki havayı çevirir ve içinde hava ısındıktan sonra kaçılmaz olan sicaklik artar. Kasanın onu sokuluyor ise sok ve öyle stres testi yap. Sonuca bakın isterseniz. Denemek zor değil.
Bu akşamdan beri 7900x vs Meg coreliquid s360 ile uğraşıyorum sıcaklık konusunda. Cpu boşta 55 derecelerde geziyor. Aidata64 cpu+fpu stress testinde 95 derecelere çıkıyor. Termal macun Mx4. Sıcaklık değerlerine takılmak istemiyorum ama sessiz diye aldığımız fanlar eski tip süpürge makinası gibi çalışıyor. Water block fanı kendi başına jet motoru gibi ses çıkartıyor full ayarda. Bir şeylerin ters gittiğini düşünüyorum ama henüz çözemedim.
Bu akşamdan beri 7900x vs Meg coreliquid s360 ile uğraşıyorum sıcaklık konusunda. Cpu boşta 55 derecelerde geziyor. Aidata64 cpu+fpu stress testinde 95 derecelere çıkıyor. Termal macun Mx4. Sıcaklık değerlerine takılmak istemiyorum ama sessiz diye aldığımız fanlar eski tip süpürge makinası gibi çalışıyor. Water block fanı kendi başına jet motoru gibi ses çıkartıyor full ayarda. Bir şeylerin ters gittiğini düşünüyorum ama henüz çözemedim.