i9 13900K RTX 4080 sistem darboğaz yapar mı?

Quarter

Hectopat
Daha fazla  
İntel i9 13900K
MSI MPG Z790 EDGE WIFI Anakart
Corsair 32 GB (2x16) 6000 Mhz CL36 Ram
MSI RTX 4080 GAMING X TRIO Ekran Kartı
Corsair iCUE 7000X Kasa
Corsair iCUE H170i Elite 420mm Sıvı Soğutucu
Thermaltake Toughpower PF1 1050W Güç Kaynağı
Samsung 2TB 990 Pro SSD

Toplamak istediğim sistem yukarıda yazdığım şekildedir.

Merhaba. RTX 4080 ekran kartlı bir sistem toplamak istiyorum. Umarım toplayabilirim. Ama bir sorun var. Monitörüm 1080p. 2K bir monitöre geçmek isterdim ama bütçem onu şu anlık karşılayamıyor. Bende şöyle düşündüm en azından sistemin taksiti bitene kadar yani 1 yıl boyunca 1080p monitörle beraber kullansam darboğazdan dolayı herhangi bir sıkıntı olur mu? Mesela bilgisayarda kasmalar ve donmalar, sistem bileşenlerine herhangi bir zarar, oyunlarda can sıkacak FPS droplar yani bu tarz kötü durumlar başıma gelir mi onu sorayım dedim.

İntel i9 13900K
MSI MPG Z790 EDGE WIFI Anakart
Corsair 32 GB (2x16) 6000 Mhz CL36 Ram
MSI RTX 4080 GAMING X TRIO Ekran Kartı
Corsair iCUE 7000X Kasa
Samsung 2TB 990 Pro SSD

Merhaba. RTX 4080 ekran kartlı bir sistem toplamak istiyorum. Umarım toplayabilirim. Ama bir sorun var. Monitörüm 1080p. 2K bir monitöre geçmek isterdim ama bütçem onu şu anlık karşılayamıyor. Bende şöyle düşündüm en azından sistemin taksiti bitene kadar yani 1 yıl boyunca 1080p monitörle beraber kullansam darboğazdan dolayı herhangi bir sıkıntı olur mu? Mesela bilgisayarda kasmalar ve donmalar, sistem bileşenlerine herhangi bir zarar, oyunlarda can sıkacak FPS droplar yani bu tarz kötü durumlar başıma gelir mi onu sorayım dedim.
Darboğaz olacağını sanmıyorum herhangi bir FPS drop da yaşamazsın diye düşünüyorum tam aksine çoğu oyunda yüksek fpsler alırsın. Ancak diğer fikirleri de al.

Bırakın 1080P'yi 960 da bile darboğaz yapmaz.
Ama o karta en az az 4K 144Hz bir monitör al derim. Mümkünse OLED olsun.

Intel i9 13900K
MSI MPG Z790 Edge Wi-Fi Anakart
Corsair 32 GB (2x16) 6000 MHz CL36 RAM
MSI RTX 4080 Gaming X Trio Ekran Kartı
Corsair iCUE 7000X Kasa
Samsung 2TB 990 Pro SSD

Darboğaz yapmaz neden yapsın ki en iyi işlemci ve ekran kartı birbirlerini çok iyi taşırlar RAM de çok sağlam MHz değeri için.

Yapmaz ama bu kaçıncı sistem toplama konun? Daha önce de RTX 3070 Ti ve 3080 Ti için konu açmadın mı?

Evet açtım fakat sonrasında fiyatlarda çok artış oldu bende 4000 serisini bekledim. Bu sefer almayı ciddi anlamda düşünüyorum. Malum fiyatların çok da düşeceği yok. Türkiye'deyiz.

Bırakın 1080P'yi 960 da bile darboğaz yapmaz.
Ama o karta en az az 4K 144Hz bir monitör al derim. Mümkünse OLED olsun.

Ne bileyim bazı yerlerde darboğaz yapar diyorlardı. Bir de bir site vardı darboğaz hesaplayan orada %40 darboğaz falan gösteriyordu. Emin olamadım o yüzden sordum. Bu arada 4K OLED ekranlar çok güzel bende gördüm. Ama çok pahalılar be. Öyle böyle değil yani.

Evet açtım fakat sonrasında fiyatlarda çok artış oldu bende 4000 serisini bekledim. Bu sefer almayı ciddi anlamda düşünüyorum. Malum fiyatların çok da düşeceği yok. Türkiye'deyiz.

Ne bileyim bazı yerlerde darboğaz yapar diyorlardı. Bir de bir site vardı darboğaz hesaplayan orada %40 darboğaz falan gösteriyordu. Emin olamadım o yüzden sordum. Bu arada 4K OLED ekranlar çok güzel bende gördüm. Ama çok pahalılar be. Öyle böyle değil yani.
O tür sitelere güvenmeyin. Doğru sonuçlar göstermiyorlar. En iyi sonuçları YouTube videolarındaki testlerde görebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı