Merhaba sistemim yeni ve sürekli MEMORY_MANAGEMENT ve IRQL-not_les_equal hata kodu ile mavi ekran alıyorum bir türlü çözüm bulamadım rica etsem yardım ederimsiniz?
Sistem özellikleri:
RAM'lerin birinde sıkıntı olabilir. XMP gibi BIOS ayarından da değil çünkü zaten bunu açmamışsınız gördüğüm kadarıyla DDR5 RAM'leriniz 6000mhz destekliyor ancak şu an 4800 çalışıyor.
Test yapıp sonuç paylaşın birlikte değerlendirelim.
Müsait zamanda Memtest86 yapıp resimle sonucu gösterin. RAM'leriniz birden fazlaysa tek tek takarak yapmalısınız. Böylece hangi RAM arızalı bulabilirsiniz. Arızalı değilse zaten sıkıntı yok.
RAM'lerinizi test etmek için kullanabileceğiniz en kapsamlı yazılım Memtest86'dır. Aracı USB belleğe yazmak için: Bu video rehberde Memtest86 ile belleklerinizi nasıl test edeceğinizi öğrenebilirsiniz: Adım adım: Öncelikle yazılımı buradan indirin. UEFI desteği olmayan eski sistemler...
Evet 14 gün içindeydim firmaya gönderdim, ek olarak mavi ekran hatalarının resimlerini ve memtest86’da bir sürü hata buldu onun da resimlerini gönderdim. Değişim kararı verdiler. Kısa bir süre içerisinde yeni ürün elime gelecekmiş.