i9-13900K ve RTX 4070 darboğaz yapar mı?

Huseyn66

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben i9-13900K + RTX 4070 almayi dusunuyorum çünkü hep islemci agirlikli oyunlar oynarim Valorant CS PUBG gibi. Biliyorum bu oyunlara bu PC fazla. Bu kadar yuksek donanim almamin sebebi bu PC'nin beni 4-5 yil 360FPS + vermesi lazim. Ha simdi gelelim asil meseleye ben darboğaz testi yaptim ve 8.9% darbogaz cikti. Bu darbogazin etkileri nelerdir? FPS düşmesi yer miyim? Bu sorulari cevaplarsaniz cok sevinirim. Simdiden teşekkürler :)

Hocam darbogaz test sitesinde islemci cok guclu darbogaz var demisdi. Belkide benim baktigim site sorunluydu siz hangi siteyi tavsiye edersiniz?

Darboğaz test sitesi çoğu zaman doğru cevap vermez YouTube'da inceleme vidoları izlerseniz daha iyi fikir sahibi olabilirsiniz o işlemci için 4090 bile tavsiye ediyorlar yani darboğaz yapmaz.

Darboğaz test sitesi çoğu zaman doğru cevap vermez YouTube'da inceleme vidoları izlerseniz daha iyi fikir sahibi olabilirsiniz o işlemci için 4090 bile tavsiye ediyorlar yani darboğaz yapmaz.

Yok hocam ben islemcinin degil ekran kartinin zayifligi icin dedim. Çünkü islemci cok guclu ve ekran karti onun yaninda zayif kaliyor.

@Merdo34 hocam sizde bir bakabilir misiniz?

Son düzenleme:
Yok hocam ben islemcinin degil ekran kartinin zayifligi icin dedim. Çünkü islemci cok guclu ve ekran karti onun yaninda zayif kaliyor.

@Merdo34 hocam sizde bir bakabilir misiniz?
Siteler yanlış bilgi veriyor, takılmayın.
Ekran kartının darboğaz yapacağı bir durum yok, işlemci çok güçlü kalmış fakat bu performans düşüklüğü yaratmaz.
MSI Afterburner ile oyunlarda kullanımları ve performansı ölçün.

Ekran kartının darboğaz yapacağı bir durum yok, işlemci çok güçlü kalmış fakat bu performans düşüklüğü yaratmaz.

Hocam cok teşekkür ederim sizce i7 13700K ve i9 13900K arasinda cok fatk olur mu RTX 4070 le birlikde.

13700KF daha iyi olur, 13900k oyun için fazla ve epey ısınan bir işlemci, soğutmak kolay değil.

Hocam bir de bir şey soracağım parayi hiç dusunmeyin isinmada 360 mm sivi sogutucu var 4X fanda var. Sadece şey lazim bana 4 yil sonra bile hangisi sistemde daha iyi is gorur? i9 13900K mi i7 13700KF mi?

Hocam bir de bir şey soracağım parayi hiç dusunmeyin isinmada 360 mm sivi sogutucu var 4X fanda var. Sadece şey lazim bana 4 yil sonra bile hangisi sistemde daha iyi is gorur? i9 13900K mi i7 13700KF mi?
Tabiki 13900KF, yanında 4070 kullanacağınız için KF almanız daha iyi olur, K ile arasındaki fiyat farkı cebinize kalır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı