i9 13900KF için CM Masterliquid ML240 Illusıon yeterli midir?

onurbahadir

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Yazılımcı
Arkadaşlar i913900 KF ye sahibim. Sıvı soğutma olarak Cooler Master Masterliquid ML240 ıllusıon kullanıyorum. Yeni aldım bu arkadaşları. Sizce iyi midir bir sorun yaşar mıyım?

Tüm sistem;
-i9 13900KF.
-MSI B660 Wi-Fi Mortar.
-MSI 3070 Ti X3 OC.
-Corsair 750W.
-Corsair Vengeance Pro RGB 16x4 = 64 GB RAM.

Sistemi yazılım için kullanıyorum. Ara ara oyun oynuyorum tabii ki. Bir sorun yaşamadım şimdiye kadar sizlere danışmak istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa modeliniz nedir?
3070 Tİ gördüm içim kötü oldu,sistemi ne kadara aldınız?
Sistemi direk almadım yavaş yavaş yükselterek gitti diyim.

Hocam bunlar aldıktan sonra sorulcak sorular değil.

Tabii yorum isterseniz, bu işlemci çok ısınıyor render gibi işlerde üzer.
Evet ısınma sorunu var bunun için çözüm varmı hocam. Yorum tabi ki isterim :)

Arkadaşlar i913900 KF ye sahibim. Sıvı soğutma olarak Cooler Master Masterliquid ML240 ıllusıon kullanıyorum.

Sıvı soğutma güzel seçenek fakat bunun cevaplandırılması için bana göre kasanın neresine monte edildiği de önemli. Neden böyle bir soru soruyorum bu forumda kasanın önü cam olup ön 2 fanı söküp oraya sıvı soğutma takan gördüklerim oldu. Bunlar dışında ise işlemci yüksek ısılara kolayca çıkabiliyor. Bu yüzden kullandığınız macunda bir o kadar önemli.

Sıvı soğutma güzel seçenek fakat bunun cevaplandırılması için bana göre kasanın neresine monte edildiği de önemli. Neden böyle bir soru soruyorum bu forumda kasanın önü cam olup ön 2 fanı söküp oraya sıvı soğutma takan gördüklerim oldu. Bunlar dışında ise işlemci yüksek ısılara kolayca çıkabiliyor. Bu yüzden kullandığınız macunda bir o kadar önemli.
Cooler masterın macunu var. Ön full mesh 3 ön 1 egzos fanı var. Sıvı soğutma üstte takılı.

Sistemi direk almadım yavaş yavaş yükselterek gitti diyeyim.

Evet ısınma sorunu var bunun için çözüm var mı hocam. Yorum tabii ki isterim :)

Hocam bence en iyi performans için 360mmlere yönelinmesi ve iyi hava akışı olan bir kasaya monte edilmesi lazım. En iyi verimi alırsın gerisi voltaj işi falan. Voltajı manuel ayarlamak performans sorunlarına veya işlemcinin yanması gibi sorunlara yol açabilir.

Belki bu işine yarar:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam bence en iyi performans için 360mmlere yönelinmesi ve iyi hava akışı olan bir kasaya monte edilmesi lazım. En iyi verimi alırsın gerisi voltaj işi falan. Voltajı manuel ayarlamak performans sorunlarına veya işlemcinin yanması gibi sorunlara yol açabilir.

Belki bu işine yarar:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Vallaha boşta 35-40 derecelerde. Ama dosya aktarırken yada yük altın 95 oluyo ve endişelendirdi beni baya

Belki bu işine yarar:

Yeni işlemcilerde yanma gibi bir durum söz konusu değil.
Çok yüksek ısılarda işlemci korunması bulunmakta,360mm kaliteli bir soğutucu 13900KF nin üstesinden gelecektir.

Yeni işlemcilerde yanma gibi bir durum söz konusu değil.
Çok yüksek ısılarda işlemci korunması bulunmakta, 360mm kaliteli bir soğutucu 13900KFnin üstesinden gelecektir.

Ben manuel olarak yüksek voltaj vermekten bahsetmiştim.

Vallaha boşta 35-40 derecelerde. Ama dosya aktarırken ya da yük altın 95 oluyor ve endişelendirdi beni bayağı.

95 ve üstü çok tehlikeli hocam tabii bu işlemci için 100.

1679517333374.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı